Last news in Fakti

3 Май, 2020 09:03 24 347 19

Защо д-р Романова от "Откраднат живот" е с парализирано лице?

  • д-р романова-
  • откраднат живот-
  • милена живкова-
  • лице-
  • ботокс

Зрителите се чудят какво може да е станало

Зрители на сериала „Откраднат живот” забелязаха, че част от лицето на актрисата Милена Живкова, в ролята на д-р Романова, като че ли е неподвижна. Съпругата на секс символа на 80-те – Ивайло Герасков, или е правила неуспешни опити за разкрасяване, или е преживяла сериозен проблем със здравето си.

„Забелязвате ли, че от миналия епизод сякаш на Романова ѝ е парализирана лявата част на лицето? Трудно произнася някои съгласни и я снимат по определен начин (в далечен кадър (план-б.а.), в профил, затъмнено лице). Някой знае ли какво се случва с актрисата?”, този въпрос преди дни задава на фен страницата на сериала негова редовна зрителка. Мнението ѝ е последвано от десетки коментари на хора, които са забелязали същия проблем с актрисата Милена Живкова, която изпълнява ролята на доктор Романова още от първите епизоди на докторската сага, от която Nova TV в момента излъчва девети сезон.

Всички те се чудят какво може да е станало. Едната половина на лицето ѝ действително е почти неподвижна в областта на устата. Дали това е лявата, или дясната страна, е трудно да се установи, защото в различните сцени изглежда различно. Но да снимаш огледален образ не е невъзможно за съвременната кино техника – прави се дори с камерите на обикновени телефони и таблети. Тази смяна на „проблемната” половина в различните кадри би могла да цели „заблуждаване” на зрителя, че няма проблем с лицето на актрисата.

Явно обаче трикът не е проработил. Мненията за причината, породила проблема на Милена Живкова, се движат от неуспешно поставяне на козметични средства за изглаждане на бръчките като ботокс и филъри през злополучна пластична операция до пареза на лицев нерв. Всички се надяват да не е третият вариант, защото това би означавало дълъг период на възстановяване и много проблеми за актрисата извън чисто естетическите и козметичните недостатъци на вида ѝ. Какъвто и да е проблемът, той е настъпил съвсем скоро, защото е видим едва в най-новите епизоди на „Откраднат живот”.

Сравнение с кадри отпреди показва, че кожата на Милена Живкова сега е по-свежа и стегната. Това навежда на мисълта, че причина за частичната неподвижност на лицето ѝ най-вероятно е опит за подмладяване. Както е известно, ефектът на ботокса е именно в парализирането на лицевите мускули, което води до намаляване на мимиката – съответно – и на бръчките. Страничните ефекти обаче могат да бъдат много неприятни, а именно – парализиране на част от лицето. Добрата новина е, че това изчезва най-много 7-8 месеца след поставянето на ботокса.

Така че, ако той е виновникът за неподвижното лице на Милена Живкова, съвсем скоро проблемът ѝ ще бъде разрешен от само себе си. Актрисата се подготвя да празнува своята 60-годишнина през декември. Тъй като почти всяка вечер е на екран, е лесно обяснимо защо се опитва да изглежда възможно най-добре. Тя е омъжена за Ивайло Герасков от 41 години. Въпреки че имат един от най-стабилните бракове в родния шоубизнес, Герасков дълго време е сред най-харесваните мъже в родното кино, което кара съпругата му непрекъснато да се грижи за външния си вид, за да бъде на неговото ниво. След десетилетия, в които той е голямата звезда в семейството, днес тя успява да го засенчи именно с ролята си в сериала „Откраднат живот”. Герасков участва в продукцията, но с епизодични появявания като психолог. Синът на двойката – Мартин Герасков, пък има роля в сезон 7 на сагата – също като психолог. Героят му има извънбрачна връзка с доктор Стилянова (Ралица Паскалева), пише "Уикенд".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А защо...

    60 13 Отговор
    актьорската игра на др.Некадърнева И компания е толкова изкуствена и НЕестествена ? Те е риторичен въпрос.
    Защо интонацията с която всички говорят е все едно гласовата кутия на Стивън Хокинг от 90-те чете текст ?
    Монотонна декламация в която живота е изтрит още преди да се зароди.
    Как Е възможно едно 4 годишно дете в Холивуд да даде пред камерата в пъти по-човешки и естествени реакции и да говори абсолютно с нормална интонация отколкото натфизчия с магистратура по актьорско майстворство....как само звучи, а ? Магистратура...актьорско че и майсторство. Има ли тук някой от натфиз,който да може професионално да го обясни това ? Толкова доказани актьори от холивуд снимаха в Бг. Е па толкоз ли не успяхте по един семинар/открит урок да направите бе ? Некадърната ви анти-игра причинява физическа болка.

    Коментиран от #18

  • 2 Резултат

    25 6 Отговор
    от опит за подмладяване при някой "майстор" !
  • 3 Божинов

    53 7 Отговор
    Тия са театър, не за кино. Кой по дяволите в реалния живот си говори така сухарски вкъщи, докато е в спалнята с жена си.
    - Скъпа, как си?
    - Мили, добре съм.
    - Скъпа, искаш ли да правим любов?
    - Мили, много искам.
    - Добре, само да се измия чурката.
    - Аз може ли да те изчкам?
    - Да, съблечи се, ако искаш.
    ...

    Сухари от класа. Как па за 10 сезона не се научиха и не се разчупха малко. Все едно гледам "Бон апети". Ония и след 1000 предавания са същите дървета, глътнали бастун.
  • 4 До 3 Божинов

    44 6 Отговор
    Съвършено прав си, брат. Изкуствени реплики от изкуствения сценарий. Всичко в нашите филми е изкуствено до непоносимост. За съжаление.
  • 5 ???

    32 7 Отговор
    Откакто гледах ,,Дунав мост ,,и ,,Стъклен дом,,се отказах да гледам бг.филми !!! Много са ,,кадърни,,тия от натфиз,,големи актьори,,Скука скука голяма

    Коментиран от #19

  • 6 Лекар БГ

    33 4 Отговор
    Като цяло,въпросът "защо...д-р ....е ...."някак никак не ме вълнува на тоз етап от живота ми.
    В началото загледах сериала с интерес.Последният сезон,той се превърна в някакъв джендър,хомо и пр.трилър.Тройки,мъжки двойки и техните терзания,нищо общо с реалната медицина и пациентски и лекарски съдби.Освен това,се "оказа",че в тази болница,всички са едно голямо семейство-всеки е партньор на някого,все едно живот извън отделенията няма.
  • 7 Нова

    23 4 Отговор
    Днес няма ли някои да "работи" за бебе? Ще ни занимавате с сериал, който го гледат хора, които нямат други канали. Киното се нарича изкуство, а това което правят у нас последните 30 г. е изкуствено. Играят фалшиво, сценария изс мукан от пръстите за озвучени ето няма смисъл да се говори. Така че не ми е ясно откъде черепите информация колко зрители са загрижени дали и има нещо или не
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гост

    26 4 Отговор
    Проблем за киното е, че са затворена гилдия. Не може човек да влезе в нея поради талант или трудолюбие... Като гледаш дори турски филм, виждаш, че са избрали красавици, а при нас - Марта Вачкова. За италиански, американски... да не говорим.
    Същото е и при сценаристи, режисьори, оператори - то са жените, любовниците, децата.

    Коментиран от #10

  • 10 Нова

    19 8 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    В живота не всички са красиви! Само красиви хора ли срещате по улиците,? Колкото до турските индийските и в последните години и американски сценарий те са на доста ниско ниво. Аз имам и друго обяснение преситихме се с филми.

    Коментиран от #11

  • 11 Гост

    13 1 Отговор

    До коментар #10 от "Нова":

    Този начин на мислене също го има в киното и тв. Ама защо трябва на екран да има грозни, глупави и посредствени хора? Изобщо не искам да ги виждам... като ги има в живота, та дай да са и в киното. Няма успешно кино, в което да не се гради сценарий, образ, сцена, около нещо изключително. Може да са мускулите на Рамбо, или красотата на Пенелопе Круз, или сценарийте на Хичкок, или трагизма на Титаник, та дори и музиката на Горан Брегович.
    Нашите сценарии са около битовизми, простотия, плоски смешки, пълна липса на вдъхновение и всичко гарнирано с голи сцени... че зрителя не е виждал.
    Некадърност и примитивизъм наречена от любовно-баджанащинана "кино". И реват, че нямали пари. Ами, не заслужават!
  • 12 Вие латерните

    10 1 Отговор
    Само Стивън Хокинг ли знаете, ами че парезата или е по рождение или от болест, която и стари и млади я получават, а относно самите гласове на нашите актьори в съвременните филми е по зле от филмите и затова много зрители не ги одобряват и гледат, може би поради тази причина..!
  • 13 Жокер

    10 5 Отговор
    Тази актриса на която все не мога да и запомня името, Живкова ли беше не става за това с което се занимава - актьорско майсторство. Просто да си смени професията, макар да е късно за нея. Става за продавач-консултант в магазин за дрехи втора употреба.
  • 14 Франкенщайн

    7 13 Отговор
    Живкова е от морски град и затова хората не знаят, кой си ти, че ще даваш за актриса своето некомпетентно мнение, а ти не ставаш дори за консултант в ,, еротичен,, магазин със своите 3 косъма и мъжко яке...!
  • 15 Мога и още нещо да кажа за актрисата

    5 4 Отговор
    Изнемогват такива актьори, затова им дават роли, за да се препитават, всеки иска да яде...!
  • 16 селянин 1

    11 3 Отговор
    Тоо филм става банален,бтв-като осетиха че,,столичани,,се изчерпва и го спряха,а на тиа акъл не им доде..след,,женени с деца в Б-Я,,сега и тоо All inclusive..мен лично съни бийч-по бтв по се гледаше,ама заради К-19 ли го спреха..
  • 17 Сова 5

    2 3 Отговор
    Бисери и чудо ! Вие и толкова не можете!
  • 18 Ми изигра я

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "А защо...":

    Ми изигра я ти по добре
  • 19 Йордан

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "???":

    Дунав мост? Брат, отдавна половината актьори в тоя сериал умряха, а сценаристите и режизьорите сега са на преклонна възраст! Стъклен дом? То и тоя е на повече от 10 години!