Страхотна рецепта - едновременно много вкусно и нестандартно. Картофените палачинки са подходящи за предястие, основно ястие или разкошно мезе.
Необходими продукти:
4-5 картофа
70 гр. моцарела
70 гр. шунка
10 малки гъби
2 яйца
60 мл прясно мляко
100 мл олио
3 с.л. брашно
сол
черен пипер
риган
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват, белят и рендосват. Моцарелата също се рендосва при тях. Добавяте нарязаните на ситно гъби и шунка и заливате с разбитите яйца и прясното мляко.
Добавяте и подправки, с колкото смятате, че ще ви хареса ястието. Разбърквате добре и започвате да добавяте по малко брашното, като бъркате, за да не станат буци.
В зависимост от големината на картофите и яйцата сами ще прецените и колко точно брашно да добавите. Може да се наложи и малко повече от предвиденото.
Консистенцията е по-гъста от тази на обикновените палачинки (все пак има картофи), но не може и да се оформя с ръце. Гребвате с лъжица и пържите картофените палачинки и от двете страни.
Преди да обърнете, изчакайте хубаво да се изпържи от едната страна, за да стегне и да не се разпадне.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Много дебели
10:35 07.05.2020
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.