Кебапчетата са символ в българската кухня. Въпреки че се приготвят лесно, за да станат наистина вкусни, е нужно да спазите някой основни тънкости - изберете качествено месо и печете на перфектно почистена скара, пише gozbata.com. Ето и рецептата:
Необходими продукти:
1 кг. свинска кайма
3 ч.л. кимион
2 ч.л. черен пипер
сол на вкус
1 и 1/2 ч.л. чубрица
100-150 мл. вода
Начин на приготвяне:
Смляното месо, подправките и водата се омесват. Каймата се оставя да престои в хладилник за 24 часа. Премесва се отново и се оставя да престои за още 30 минути в хладилник. Намокрете добре ръцете си със студена вода и оформете кебапчетата.
Идеалните кебапчета са около 70 гр. Намажете скарата с мазнина. Въртете кебапчето, докато се образуват кафяви черти от всички четири страни. Сервирайте с питка хляб и гарнитура от домати и краставици.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Съкратен поради кризата
16:13 09.05.2020
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Истински кебапчета и сочни
16:28 09.05.2020
6 Я па тия
17:06 09.05.2020
7 Йозеф
Коментиран от #9, #10
18:19 09.05.2020
8 Сетих се нещо
19:29 09.05.2020
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Този коментар е премахнат от модератор.