Фалафелите са пържени топчета или кюфтенца, направени от нахут и/или бакла. Обикновено се поднасят в арабска питка в съчетание с хумус и салата табуле или чеснов сос. Ето как да ги приготвите.
Необходими продукти:
250 грама нахут
1 яйце
1 глава лук
3 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
2 филии хляб
кориандър
кимион
бакпулвер
Начин на приготвяне:
Залейте нахута с вода и го оставете да престои за 1 нощ. Отцедете го, залейте с вода и варете за 90-120 минути. Отцедете го.
Пасирайте нахута заедно с лука, чесъна, магданоза, кимиона, кориандъра и бакпулвера.
Прибавете сол и черен пипер на вкус. Оформете малки топчета и ги изпържете в загрято олио. Сервирайте със салата или сос по избор.
Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 муцунка
10:12 11.05.2020
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Лора,ценител на хубавото
Коментиран от #4, #5, #8, #10
10:23 11.05.2020
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Знаем лорче
До коментар #3 от "Лора,ценител на хубавото":
Че обичаш фалафели 🤪Коментиран от #7
10:59 11.05.2020
6 Ивайло
11:08 11.05.2020
7 ДК,нищо не знаете,ако знаехте
До коментар #5 от "Знаем лорче":
Щяхте да ядете,,фалафели,,и нямаше да сте толкова озлобени от живота,въпреки....!11:21 11.05.2020
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 оош
16:40 13.05.2020