ФАКТИ.БГ

Посочиха грубите грешки при правенето на кюфтета

Основното нещо е да не прекалявате

Публикувана: 23 Май, 2020 09:23
34 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4738
Посочиха грубите грешки при правенето на кюфтета
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 1.5 от 18 гласа.

Може да изглежда смешно, но много домакини правят съществени грешки при приготвянето на кюфтета, защото много от съставките, които всички са свикнали да добавят към това ястие, са грешни. Повечето хора все още се придържат към съветите на по-старото поколение относно приготвянето на кюфтета, но е време да промените кулинарните си навици. Оказа се, че някои от съставките, които обичайно се слагат в кюфтетата, "убиват" вкуса на месото.

От jenata.blitz.bg представят кои съставки нямат място в кюфтетата и какви е добре да сложите на тяхно място.

Готвачите твърдят, че многото лук няма място в каймата, защото вкусът на този зеленчук стопира миризмата и вкуса на месото. Така че широко разпространеното схващане, че лукът прави кюфтетата по-вкусни и сочни, не е нищо повече от мит.

Друга често срещана съставка е хлябът, който при пържене образува тъмна кора, вместо златиста. Ще бъде по-добре, ако добавите зеленчук към плънката. Тиквичките, морковите, картофите и зелените подправки са подходящи за тези цели. Основното нещо е да не прекалявате.

Слагайки нормалното количество от горните добавки, можете да получите отлични кюфтета както на външен вид, така и на вкус.

Освен това не е необходимо да добавяте яйца към мляното месо, тъй като те не влияят на качеството на готовото ястие.

Поставете оценка на статията:
Оценка 1.5 от 18 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Жоро
1 Отговор
С дебели пръсти се правят най хубавите кюфтета

Оценка:
-3 +22

Criminal
2 Отговор
Ми то кюфте без лук си е кръгъл кебап.........

Оценка:
-0 +74

Бацето
3 Отговор
АБЕ ЛУДИ ХОРА КОЛКОТО ЩЕШ

Оценка:
-0 +51

Олимпийска надежда
4 Отговор
Пълни глупости!

Оценка:
-2 +64

Така се правят явно
5 Отговор
Евро кюфтета Евро 6.

Коментиран от #7


Оценка:
-1 +47

Последния софиянец
6 Отговор
Един майстор на Женски пазар ми викаше: В моите кюфтета има месо само ако някой плъх падне в мелачката. ХА ХА ХА ХА!

Коментиран от #13


Оценка:
-7 +33

еко бустер
7 Отговор

До коментар #5 от "Така се правят явно":


По Евро-6 е без кайма.

Оценка:
-2 +27

Тост
8 Отговор
Хляба се обърква с яйце и се прави фикс!
Обичам пържени кюфтета 🤪

Оценка:
-1 +22

Консуматор
9 Отговор
Най-важно за кюфтетата е да са повечко!

Оценка:
-1 +34

10
Този коментар е премахнат от модератор
11
Този коментар е премахнат от модератор
12
Този коментар е премахнат от модератор
13
Този коментар е премахнат от модератор
Пешо
14 Отговор
Това че някой не яде лук е негов проблем ако иска може и без кайма.

Оценка:
-3 +40

Аха
15 Отговор
Може да не съм прав, но кюфтета та без лук не ги уважавам.

Оценка:
-2 +46

16
Този коментар е премахнат от модератор
Бачо Киро
17 Отговор
Не знам кво и по колко има, ма тъщата прави страшни кюфтета. Едва ли е чела статията...

Оценка:
-0 +31

с лук без лук се тая
18 Отговор
Отидете в Одрин и опитайте прочутите одрински кюфтенца , това са най добрите кюфтета може би в света

Коментиран от #34


Оценка:
-20 +14

19
Този коментар е премахнат от модератор
Ха ха ха
20 Отговор
Грешно било, всеки ги прави както му е вкусно. На мен ми е вкусно с праз лук. За мен вашето е грешно

Оценка:
-0 +23

Кюфтета по...
21 Отговор
....фирмаджиски.
Без кайма щото фирмаджията ще е на загуба иначе.

Оценка:
-1 +11

22
Този коментар е премахнат от модератор
Кой68
23 Отговор
Въпрос на вкус......

Оценка:
-1 +10

Фактология Пловдив
24 Отговор
Най-хубавите кюфтета, които ядох са бабековите от Пазарджик на някакъв арменец ама ми идва далечко дотам.И в Пловдив се опитват да ги правят,но не могат и ги тъпчат с огромни дози кимион.

Оценка:
-2 +11

25
Този коментар е премахнат от модератор
26
Този коментар е премахнат от модератор
Порно
27 Отговор
Вместо хляб- грис. Оставете поне 12 часа в хладилника след като объркате с подправките.Лукът го задушете преди да го сложите в каймата. Вместо яйце - само жълтък. И пържете в повече мазнина , като към олиото добавите и малко свинска мас/само да не е гранясала/ . Добър вариант е да пържите във фритюрник. На скара - по добре на жар , не на електрическа. Малки скарички тип раклет пък въобще не стават.

Оценка:
-9 +6

Дългият
28 Отговор
Браво Вени, ха така, дай нещо кулинарно а не само....ти си знаеш...

Оценка:
-0 +8

29
Този коментар е премахнат от модератор
30
Този коментар е премахнат от модератор
123
31 Отговор
От майка ми зная, че яйцето се слага и за спойка... майчините кюфтета...!!

Оценка:
-0 +13

32
Този коментар е премахнат от модератор
Дедо1
33 Отговор
Деди ка по балама ги руча без леб

Оценка:
-0 +2

Готвач
34 Отговор

До коментар #18 от "с лук без лук се тая":


По полека, че май повече от носа си не виждаш.Или от газа си. Кога обиколи света, че констатира, че на фесовете кюфтетата са най-хубави.Ха-ха-ха

Оценка:
-1 +2

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Мадона
Това написа относно смъртта на Джордж Майкъл поп звездата Мадона в социалните медии
Прощавай, приятелю! Още един велик музикант ни напусна. Може ли 2016 г. да се разкара ВЕДНАГА?"

Още бисери
ТОП 5