Пилешкото месо е сред предпочитаните на трапезата на българите. То е бързо и лесно за обработката, но често става сухо при готвене. Тънкостите, за да бъде винаги сочно, се крият най-вече в използването на марината и точните подправки, пише flagman.bg
Необходими продукти:
6 горни бутчета
200 мл бяло вино
30 мл зехтин
150 г заквасена сметана
100 г бекон на кубчета
2 стръка праз (бялата част)
2 стръка салвия
4 с. л. горчица
1 с. л. бял синап
1/2 ч. л. куркума, сол на вкус.
Начин на приготвяне:
Бутчетата се овкусяват със сол и черен пипер и се мажат с горчицата. Пържат се в зехтина до златисто. Беконът се запича в сух тиган до златисто. Прибавя се наситненият праз и се готви, докато омекне. Поръсва се с наситнената салвия, куркумата и зрънцата бял синап, запържват се за кратко и се налива бялото вино. Слага се и запърженото месо. Наливат се 300 мл вода и се готви под капак на много слаб огън 40 минути. Прибавя се сметаната и се готви още 15 минути.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 2222
16:08 30.05.2020
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Пържен боб на тиган
Нарязвал ситно няколко глави лук и 3-4 печени червени чушки, добавяш олио и запържваш.
Прибаваш един буркан варен боб от магазина и малко червен пипер.
Сервира се с хубаво българско сирене и питка.9
16:57 30.05.2020
4 Порно
17:28 30.05.2020