Last news in Fakti

1 Юни, 2020 16:05 6 954 7

Рецепта за вечеря: Супа топчета

  • супа топчета-
  • кайма-
  • какво да сготвя

Любима на малки и големи

Рецепта за вечеря: Супа топчета - 1
Снимка: Shutterstock

Съществуват вариации в рецептите за супа топчета, но във всичките си варианти реално погледнато супа топчета си е много повече от супа, тя си е направо засищаща манджичка.

Необходими продукти:

250 гр. кайма

1/2 връзка магданоз

1 морков

1 чушка

3 картофа

фиде

целина

2 яйца

3 с.л. кисело мляко

1 средна глава лук

олио

сол

черен пипер

Начин на приготвяне:

Загрейте мазнина в тенджера и задушете наситнения лук на средна температура. Добавете поетапно наситнените морков и чушка. Гответе под капак, докато всички продукти омекнат добре. След това добавете към тях нарязаните на кубчета картофи. Сложете и нарязаната целина. Разбъркайте и добавете към 2 л вода. Оставете да заври, а през това време се заемете с каймата.

Овкусете я с подправките и половината магданоз и я омесете. Приберете я на хладно, за да се постегне. Когато супата започне да ври, оформете топчета и ги добавете. След като се появят на повърхността, вече са сварени. Тогава добавете фиде. Подправете на вкус и оставете супата да ври на слаб огън още 15 минути.

Междувременно пригответе застройката. Разбийте киселото мляко и яйцата. Вземете малко от супата с черпак и след като се поохлади, добавете при сместа с яйцата на тънка струя, като бъркате енергично.

След това отстранете тенджерата от котлона за кратко и прибавете в нея застройката, бъркайки. Върнете на котлона и пак разбъркайте. Поднесете супата топчета с наситнен магданоз и лимон.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българин

    5 2 Отговор
    рецептата добре ама стига с тоя лимон бе сигурно и във боба го слагате?

    Коментиран от #3

  • 3 Шеф Манджев

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Може да заместите с оцет.
  • 4 муцунка

    0 0 Отговор
    Супа копчета.
  • 5 Лора

    0 1 Отговор
    Обожавам супа топчета с три листенца !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Франкенщайн помията

    1 0 Отговор
    Да, знам че обожаваш, бат Вал и той, но супа топчета и други, не всеки може да ги прави...!