14 Септември, 2012 11:08 3 968 0

Оригами долари на прасета за пътна глоба

  • оригами-
  • прасета-
  • фиш-
  • долари-
  • глоба

Американец същиса полицай като плати глобата си за пътно нарушение със 137 еднодоларови оригами под фомата на прасета, съобщи в.“Дейли мейл“.

Мъжът пристигнал в местното полицейско управление, за да плати фиш на стойност $137. Той решил да изплати задължението си с оригами под форамата на прасета, направени от истински банкноти по $1.

„Получих този фиш в град, в който ченгетата залагат много капани, за да припечелят пари и затова реших да платя по подобаващ начин.“ заявява творецът.

При плащане на глобата служителят на гишето го попитал как би искал да плати. Изобретателният американец отговорил, че би предпочел да плати в кеш. Служителят излязал за минута, а през това време нарушителят отворил, двете кутии от понички, в които е побрал всичките еднодоларови прасета, и ги плъзнал през отвора на гишето на бюрото на чиновника.

Чиновникът  останал изненадан, когато се завърнал на работното си място и видял съдържанието на кутиите. Той отказал категорично да приеме парите в това им състояние.

„Защо не? Това е законно платежно средство. Това е легитимна валута. Бих платил с карта, но ще ми се удържи такса за това", заявил нарушителят от своя страна.

Молейки го неколкократно да разгъне банкнотите и получавайки отказ от страна на твореца, служителят започнал да се изнервя и се обадил по телефона на свой колега. Минути след това пристигнал униформен полицай, който приема личното творчество на глобения с повече хумор, но въпреки всичко го кара да разгъне всяка една банкнота.
На артистичният притежател на фиша му отнема три часа да се справи със задачата по връщането на банкнотите в нормалното им състояние - „Голямото доларово клане на прасета за 2012г.“ го нарича той.

Чиновникът избухва в смях, знаейки, че въпреки всичко нарушителят е спечелил битката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА