Last news in Fakti

15 Юни, 2020 10:05 5 933 3

Рецепта на деня: Сочни пилешки гърди със спанак и сушени домати

  • пилешки гърди-
  • какво да сготвя-
  • спанак-
  • сушени домати

Страхотна вкусотия

Рецепта на деня: Сочни пилешки гърди със спанак и сушени домати - 1
Снимка: Shutterstock

Рецептите за ястия с пилешки гърди заемат водещо място в тефтерчето на всяка добра домакиня. Приготвянето им не отнема много време, защото рецептите са изключително прости. А крайният резултат със сигурност ще зарадва цялото семейство. 

От jenata.blitz.bg предлагат една прекрасна рецепта за манджичка с пилешки гърди, която е особено подходяща за всички, които следят с какво се хранят и внимават да не развалят фигурата си.  

Приготвени по този начин, пилешките гърди стават необичайно нежни и сочни. Сосчето е с гладка кремообразна текстура, нежен вкус и аромат. А сушените на слънце домати и спанакът придават на ястието пикантност и ярки цветове.

Необходими продукти: 

800 гр. (3 броя) филе от пилешки гърди
5 скилидки чесън
2 средни глави лук

400 мл. кокосово мляко (22% масленост)
50 гр. спанак
60 гр. сушени домати

сол и черен пипер на вкус
2-3 супени лъжици растително масло

Начин на приготвяне: 

Нарежете чесъна на ивици или просто го накълцайте на дребно. Оставете маслото да се отцеди от изсушените домати и ги нарежете на ивици. Лука нарежете на малки кубчета.

Измийте и подсушете пилешките гърди с кухненска хартия. Овкусете добре със сол и черен пипер от двете страни. 

Загрейте 2-3 супени лъжици растително масло в тигана и запържете гърдите от двете страни. След като станат готови, ги оставете в чиния за известно време.

Сотирайте чесъна в олиото, в което сте пържили месото, до леко златисто.

Ако след пърженето на пилето мазнината в тигана се е увеличила, трябва да излеете част от нея. Нужни са ви само 2-3 супени лъжици, не повече. Заради излишната мазнина текстурата на соса няма да стане гладка и кремообразна. 

Добавете лука и запържете и него до златисто. 

Поставете изпържените пилешки гърди върху лука и чесъна. Добавете кокосовото мляко и малко сол.  

Покрийте тигана с капак и гответе на възможно най-слаб огън за около 7 минути. Следете температурата, за да не развалите текстурата на соса.  

Добавете спанака. Най-добре е да използвате бейби спанак, но ако листата, с които разполагате, са по-големи, ги нарежете предварително. След това прибавете изсушените домати и продължете да готвите на слаб огън още 1 минута.

Последният етап на приготвяне е най-краткият, за да се запазят в максимална степен цветът и витамините в спанака. А доматите като цяло са си готови и през това време ще станат по-меки и ще придадат своя вкус на ястието.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лорчето

    0 0 Отговор
    И аз ги обичам сочни ..!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Аз си прилягам във факти, натрапници вън

    1 0 Отговор
    Яхнийка някаква с пилешки гърдички...!