4 Юли, 2020 11:03 7 928 14

Мариана Векилска с емоционално признание за причините да се върне от Брюксел

  • мариана векилска-
  • брюксел-
  • признание

"Връщам се в България с нов ентусиазъм", споделя бившата тв водеща

Мариана Векилска най-накрая призна какво точно се е случило в Брюксел, за да се наложи да се върне толкова скоро обратно на родна земя, при положение че още след първоначалното си заминаване бе решила да се установи в белгийския град.

Тв водещата се впусна в доста неочаквани детайли за престоя си в Брюксел и всичко, през което е преминала най-вече в емоционален план.

"Никога не съм мечтала за кариера в европейските институции. Нито за "топло" местенце или висок пост. Брюксел не беше в списъка ми с желаните градове. Но преди малко повече от година реших да поема по новите пътеки, които изникват пред мен, и се озовах там. Прекалено за кратко сме на този свят, та да си позволяваме да тъпчем на място.

Затова подадох документи, извикаха ме на интервю и ми предложиха работа. Исках ново предизвикателство, нова среда, нови умения и ги намерих. Работата ми беше интересна и динамична, а изискванията към мен бяха високи – общувах и преговарях с големи клиенти, осъществявах проекти...

Преоткрих бивши колеги – журналисти, – които работят в Брюксел, но носят топлината на дома. Не възнамерявах да оставам там трайно – нищо не е трайно, всичко се променя. Една година живях и работих в този град и го заобичах. Той ми даде точно това, от което имах нужда в онзи етап – да се видя ясно и да видя другите.

За хората научих, че навсякъде има и положителни, и отрицателни герои – болката им ги кара да вършат зло, великодушието – да са щедри и добронамерени. И тук, и там има и от двата типа. За себе си научих, че мога да се справя с всичко. И зная, че вие също можете", пише бившата половинка на Симеон Колев в личния си профил. И добави:

"Връщам се в България с нов ентусиазъм, за да бъда близо до децата си – така трябва и това искам – и за да продължа пътя, който вървя (вече извън телевизията) през това чудно приключение, наречено живот. Благодарна съм, че аз вземам решенията си, аз предприемам промените и аз първа правя крачките, които водят към тях – и в посока Брюксел, и в посока София. Не чакам стечението на обстоятелствата, а решавам и го правя. И смятам да продължавам така".

Припомняме, че Мариана Векилска и Симеон Колев се разделиха през 2018 г., след което тв водещата замина за Брюксел, където искаше да отвори чисто нова страница в живота си. Плановете ѝ обаче, както изглежда, са се променили в движение. Сега тя има възможност да се грижи повече за сина си Момчил, чийто баща е именно Симеон Колев, както и за голямата си дъщеря, която наскоро се прибра в София, след успешно дипломиране в университета в Маастрихт. Неин баща е бившият футболист Георги Донков, пише show.blitz.bg.

 


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лили Дебелуту

    45 4 Отговор
    Колко дрънканици за да се каже, че е уволнена поради некадърност ???

    Коментиран от #5

  • 2 Йосарян

    32 3 Отговор
    Дърти мисирки на хранилка да искаш!
  • 3 Гост

    39 1 Отговор
    И все пак в статията не се посочва нито една причина да се върне от Брюксел, освен че иска да е близо до децата си. Ако е само това - да ги вземе със себе си, да им покаже града, който е заобичила.
    Поток от шаблонни приказки и нищо съществено ...
  • 4 3333

    30 2 Отговор
    Там трябва да се работи, а не като тука само да се лалоти. Двама мъже са я зарязали работата е ясна.

    Коментиран от #13

  • 5 габровец от варна

    25 2 Отговор

    До коментар #1 от "Лили Дебелуту":

    Абсолютно точно! Там искат да можеш и знаеш,не да лижеш и мажеш. Като са видели ква китара е и са и показали вратата.
  • 6 700

    18 0 Отговор
    Проекта свърши и е време за наема, така че...Слатина(
  • 7 YUI

    17 2 Отговор
    Няма случайни хора в институциите на ЕС. Неколкократно съм кандидатствал, с три езика, английски с IELTS защитен сертификат, немски и руски на добро ниво, икономист с над 15г. стаж. Ами все нещо не ми достига, може би политически гръб.

    Коментиран от #11

  • 8 Маряно

    14 0 Отговор
    Банална си,да му мисли Монката .!
  • 9 Психолог

    8 0 Отговор
    На кой му дреме за тази???
  • 10 Пешо

    2 1 Отговор
    Счупила е всички тъпомери там! Тази наистина е много тъпа!
  • 11 Гешо

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "YUI":

    За една година нищо не се получава.Трябва протекция или да попаднеш на точна подкрепа.Трябва да те изтискат хубаво и ако издържиш.Разходите са големи, но май нервите не издържат на някои.
  • 12 Стефания

    1 2 Отговор
    Тук сте се събрали най къдърните , най компетентните, острилковци в коментарите. За вас всички успели хора са тъпи , некадърници и с протекции са заели "вашите " места. Плачете , завиждайте и злобейте , заливайте с помия , важното е да се изявите тук , защото на друго място няма къде да го направите.
  • 13 Ник

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "3333":

    Ако случайно има значение..3ма за мъжете.И ако са я зарязали...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.