Last news in Fakti

27 Септември, 2012 17:23 820 3

Бургаски танцьори 15-ти на световното в Китай

  • бургаски-
  • танцьори-
  • световно-
  • китай

Бургаската танцова двойка Ванеса Манева и Теодор Георгиев завоюва престижното 15-то място на световното първенство по Шоу програма (FRESTYLE), което се проведе преди два дни в град Бейджинг, Китай, съобщи "Грамофона". Танцьорите от клуб „Бургас 75” бяха най-малките участници в Световно по латиноамерикански танци Китай 2012 - първенството, в което България за първи път представи своя двойка. Подготовката и хореографията за свободната Шоу програма е продължила само една седмица. Решили са да участват в последния момент, защото са извоювали правото да представят България на Световното първенство по латиноамерикански танци и на шега решават да опитат и на другия турнир. Освен хореографията, бързо е ушит нов костюм в синьо, специално за Шоу турнира. Подготвена е презентация в различни стилове, а тук няма разделение по възрастови групи.

„В огромната зала с олимпийски размери и на фона на всички участници Ванеса и Теодор изглеждаха като бебета”, разказа пред Gramofona.com Петя Манева (майка на Ванева), която ги е придружавала. Ден преди това танцовата двойка зае 48-о място на Световното първенство по латиноамерикански танци за младежи, в което участваха представители на 70 държави. От голямата часова разлика и умора, Ванеса излиза в розов костюм на сцената с 39 градуса температура, но се бори до последно с голямото предизвикателство. Макар в журито да няма съдия от България и въпреки стреса, Ванеса и Теодор се представят достойно в класацията.

Самолетните билети на танцовата двойка бяха осигурени с помощта на Община Бургас, за което таньорите изказват благодарности. „Без помощта и подкрепата на кмета Димитър Николов, на зам кмета Йорданка Ананиева, директора Веселина Деведжиева, участието на Ванеса и Теодор на престижното световно първенство в Китай нямаше да бъде възможно”, разказа Петя Манева. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивелин Добрев

    0 0 Отговор
    браво
  • 2 Dora Jekova

    0 0 Отговор
    Страхотни сте,браво и много успехи занапред.
  • 3 ГОСТ

    0 0 Отговор
    Оправете името на града "beijing" на български е ПЕКИН. За Бейджинг не съм чувал :)