Last news in Fakti

21 Юли, 2020 16:54 4 144 2

Мистериозен „комплект за убийство на вампири“ може да е ваш (СНИМКИ)

  • вампири-
  • комплект-
  • убийство на вампири-
  • търг-
  • англия-
  • традиции-
  • вярвания

Кутията, която се продава на търг, включва нож, пистолет, стъкленица с неизвестно съдържание и бутилка от зъби на акула

Мистериозен „комплект за убийство на вампири“ може да е ваш (СНИМКИ) - 1

Мистериозен "Комплект за убийство на вампири", съдържащ сребърен нож и копие от Новия завет от 19 век, се продава на търг от аукционна къща в Дербишир, Англия, разказва Sky News. 

Артикулът с готически вид, който е оценен между 2000 и 3000 паунда, съдържа още, джобен пистолет, броеница, бутилка от зъби на акула,  син фиал със загадъчно съдържание, както и три бутилки от прозрачно и аква стъкло; два комплекта клещи; и джобно ножче със седефена дръжка и острие от сребро.

Мистериозен „комплект за убийство на вампири“ може да е ваш (СНИМКИ)

От вътрешната страна на капака на металната кутия е поставена емайлирана картина, изобразяваща възкресението на Исус Христос.

Няма данни за произхода на кутията, но на копието на Новия завет от 1842 г., което се намира вътре, е изписано името Изабела Суарбрик.

Сегашният собственик на мистериозния комплект, който е пожелал да остане анонимен, заявява, че не знаят много за историята му, пише вестник The New York Times.

"Имам го в колекцията си от три години. Купих го на голям панаир за антики", споделя той пред аукционна къща Hansons, която организира търга на 21 юли.

Мистериозен „комплект за убийство на вампири“ може да е ваш (СНИМКИ)

„Задачата за убийство на вампир е била изключително сериозна и историческите разкази предполагат, че са били необходими конкретни методи и инструменти“, казва в изявление собственикът на аукционната къща Чарлз Хансън. 

Мистериозен „комплект за убийство на вампири“ може да е ваш (СНИМКИ)

"Твърди се, че предмети с религиозно значение, като разпятия и Библии, отблъскват тези чудовища. Оттук и тяхното силно присъствие в комплекта, който намерихме. Въпреки всичко, комплектът най-вероятно е фалшив и не е спасил никого от вампири", коментира Робърт А. Смарт, преподавател по английски език и декан на колежа по изкуства и науки, към университета Quinnipiac.

Мистериозен „комплект за убийство на вампири“ може да е ваш (СНИМКИ)

„Продължаващият, силен интерес към комплекта обаче, е индикация за културната стойност, която има. Той може да няма такава историческа стойност, но със сигурност има културна стойност“, казва проф. Смарт, който от десетилетия изучава вампирите и преподава за тях.

"Комплектът е смесица от пет или шест различни традиции, които никога не бихте видели в действителност, а истински традиции по отношение на проучването и убиването на вампири, е имало", обяснява още експертът.

Мистериозен „комплект за убийство на вампири“ може да е ваш (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Ганьо/в превод от гръцки

    12 2 Отговор
    А против Баце, дали ще действа?
  • 2 Хубаво е

    3 1 Отговор
    Да ги притежавам,имам предвид няколко ,,таласъма,, ..които нарушават спокойствието на човек...!