Last news in Fakti

29 Юли, 2020 12:03 2 999 10

Баба Сотирка искаше да дари пенсията си, но…

  • пациентка-
  • вирус-
  • коронавирус-
  • последно желание-
  • баба сотирка-
  • александровска болница

Последното желание на пациентката на Александровска болница, която почина COVID-19, разтърси България

Възрастна пациентка с коронавирус дари последната си пенсия на екипа в Александровска болница, грижел се за нея до последния ѝ ден, пише Блиц.

Сотирка Русинова губи битката с вируса на 13 юли – дни преди да навърши 83 години. След смъртта ѝ двете ѝ дъщери идват в лечебното заведение, за да изпълнят последната ѝ воля, а именно – да предадат завещаното от нея дарение. Детелина Кирилова и Карла Събева се срещнаха с част от медиците, полагали грижи за майка им, за да изкажат лично благодарността си.

„Надяваше се, че ще излезе и когато излиза от болницата, ще може да съберем целия екип и да си дари последната пенсия“, разказва Кирилова. Малко след като приемат майка ѝ в болницата, възрастната жена моли за тефтер и химикал. По-късно семейството разбира, че в тефтера Русинова е записвала имената на всеки от болничния персонал. Писала е дори, когато силите вече я напускали. Медиците разбрали за дарението преди няколко дни.

„Беше борбена жена. Поне според мен беше забравила, че е болна, гледаше позитивно. Имаше намерение да отиде догодина на сватбата на нейната внучка“, споделя д-р Тома Томов, началник на отделението за лечение на пациенти с COVID-19. Въпреки че не вижда лицата им заради предпазната екипировка, 82-годишната пациентка през цялото време иска да знае повече за тях, спомня си Ивайло Николов, лекар специализант в Александровска болница: „В един момент ми каза, ако мога просто да се отдалеча на десетина метра и да си сваля шлема и маската, за да ме види как изглеждам“.

Екипът на болницата е трогнат от жеста на пациентката и нейната благодарност е най-голямото признание за тях.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джон Уик

    10 31 Отговор
    Иначе я беше пригорвила пенсията да я мята от терасата на ало изманиците!
  • 2 Рошко

    9 10 Отговор
    Мисля и аз да даря, ама пустиня вирус що не ме хваща или трябва първо да се рсзолея още от няколко болестти и да си живея до 83

    Коментиран от #9

  • 3 дръти комуняги

    5 22 Отговор
    Старците са потомствени лъжци.

    Коментиран от #5

  • 4 ангели на Смъртта

    13 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Надяваше се, че ще излезе" Грешката й е била, че е влизала изобщо.
  • 5 Охо Бохо

    7 9 Отговор

    До коментар #3 от "дръти комуняги":

    Дано свършиш, преди да остарееш, безроднико..
  • 6 ГОСТ

    13 1 Отговор
    ГОРКАТА........БОГ ДА Я ПРОСТИ.....
  • 7 Актуална Антена

    5 7 Отговор
    Бабето се е задушило от маската. На снимката е с маска. На 82годишен да му сложиш маска при 35градуса температура си е чисто убийство. А е можело да деяни поне още 20годин.
  • 8 00000014

    3 3 Отговор
    Последно -- не разбрах от какво е починала. Пак шумни недобросъвестни публикации. Добре че преди година когато почина майка ми от инсулт нямаше такава неморална лекарска алчност да приписват всичко на вируса.
  • 9 Реалист

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Рошко":

    Простак си рошко.
    То и името ти такова,но желанието ти може да се уреди.
    Утре в 10 пред входа на Александровска !
    Ще ти помогна да си хванеш вируса.

    Коментиран от #10

  • 10 Рошко

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Реалист":

    Ама реално ли, ама ако не ма хване после ко дата Прая