Необходими продукти:
1 средно голям патладжан
2 с.л. майонеза
1 с.л. ситно натрошено сирене
1 с.л. ситно счукани орехи
1 скилидка чесън
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Патладжанът се изпича равномерно от всички страни и веднага след това се потапя в студена вода, за да запази светлият си цвят, пише gotvach.bg.
Обелва се и се смила в месомелачка или блендер. Поставя се в тензух или марля и се окача да се поотцеди.
След като се извади от тензуха, се смесва с майонезата, сиренето, орехите, счукания чесън и солта, и се разбърква добре.
Пастетът и се поднася за мазане на филийка.
Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 29 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Имам болни бъбреци и други органи
16:16 02.08.2020
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Лидия
16:37 02.08.2020
4 волан
17:06 02.08.2020
5 Лидия
19:40 02.08.2020
6 Псориазис
22:10 02.08.2020