Last news in Fakti

31 Юли, 2020 19:35 3 824 3

Как се премахват пигментни петна по кожата

  • кожа-
  • петна по кожата-
  • пресни плодове-
  • грижа-
  • пигментни петна-
  • тъмни петна

Пресните плодове подобряват състоянието на кожата

Как се премахват пигментни петна по кожата - 1
Снимка: shutterstock

За хората, които често прекарват много време на слънце, тенът на лицето започва да се разпределя неравномерно. Това се случва поради неизправност в нормалното разпределение на пигментните клетки (меланоцити).

Външно кожата става пъстра, на нея се появяват кафяви и бели петна, участъци, където кожата е по-суха, червени ивици. Съветваме ви да използвате активно слънцезащитни продукти.

Важно е да знаете, че ако пигментните петна са се появили вече веднъж, впоследствие при повторно излагане на кожата на слънце, могат да се получат отново.

По отношение на въпроса ви дали трябва да си направите изследвания на черния дроб, човек винаги търси да намери виновник за проблема си и най-простото предположение е, че пигментацията се е появила поради застой на жлъчката.

Но състоянието на кожата наистина се влияе от това как работят храносмилателните органи, какво човек яде и пие.

Сега започва сезонът на изобилие от плодове и зеленчуци, богати на витамин С, които ще ви помогнат кожата малко да изсветлее.

Пресните плодове съдържат естествени антиоксиданти, които са полезни за кожата. Не забравяйте за мастно-разтворимите витамини А и Е: те не само подобряват състоянието на кожата, но и понижават холестерола, и разреждат кръвта. 


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йозеф

    5 2 Отговор
    Премахват се с прясна топла семенна течност.

    Коментиран от #3

  • 2 У..й

    1 0 Отговор
    Имаш ли?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.