Last news in Fakti

19 Август, 2020 10:05 2 515 1

Рецепта на деня: Овесени палачинки

  • палачинки-
  • овесени ядки-
  • здравословно хранене-
  • какво да сготвя

За вкусно и тонизиращо утро

Рецепта на деня: Овесени палачинки - 1
Снимка: Shutterstock

Идеята на здравословните палачинки е да са леки и да не натоварват стомаха, но все пак да са хранителни, за да зареждат тялото ви със сили и енергия. Точно за това в повечето от тях се използват овесени ядки или трици, които да заместят бялото брашно, пише lechitel.eu. Ето как да ги приготвите.

Необходими продукти:

Чаша и половина овесени трици

3 яйца

1 кофичка кисело мляко

лъжичка сода и щипка сол

Начин на приготвяне:

Ако разполагате само с овесени ядки, просто ги смелете предварително в блендер или с пасатор, докато станат ситни и фини като брашно. Содата сложете в киселото мляко. Вече може да забъркате всички съставки до получаването на хомогенна смес.

Следващата стъпка е печенето. Ако има как използвайте тиган с незалепващо покритие, за да не е нужно да слагате мазнина. В противен случай – просто се старайте да намазнявате тигана съвсем леко.

Ако искате палачинките ви да добият още по-приятен вкус, намачкайте един банан и го добавете към цялата смес. Отново разбъркайте, така че не остане на бучки. Имайте предвид, че от това количество смес ще направите около десет палачинки, така че спокойно си гарантирате закуската за цяла седмица.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лора

    2 1 Отговор
    Пробвала съм ги, за диетично хранене ги бива, стават по дебелички и естествено друг вкус.!