Необходими продукти:
1 едър патладжан
150 г моцарела
1 домат, обелен и нарязан на малки кубчета
1 с. л. босилек, нарязан на ситно
50 г настърган кашкавал
олио на вкус
сол на вкус
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Патладжаните се нарязват на кръгчета с дебелина 2 см, посоляват се обилно и се оставят да постоят 10-15 мин. Измиват се, подсушават се, намазват се от двете страни с олио и се слагат в тавичка, застлана с хартия за печене, да се запекат за 15 минути на 220°С.
Моцарелата се нарязва и се разбърква с босилека и доматите.
Върху всяко кръгче патладжан се поставя по лъжица от доматената смес, поръсват се с кашкавал и се слагат отново да се запекат за още 10 минути.
Коментиран от #4
-1 +8
-2 +5
-1 +4
До коментар #1 от "Емил":
Може би заради домата! Мухаха
-3 +2
-3 +3
-1 +1
-1 +1