Необходими продукти:
700 гр. кайма
3 глави лук
2 листа арменски лаваш
200 гр. сирене сулгуни
сол, черен пипер и червен пипер
свежи подправки (по желание)
1 ч. л. сушен босилек
0,5-1 ч. л. сушен чесън
щипка кориандър
За заливката:
300 гр. заквасена сметана
4 яйца
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Смесете каймата с подправките - сушен босилек, червен пипер, сушен чесън и кориандър. И разбира се - сол и черен пипер.
Нарежете лука на ситно и добавете към каймата. Омесете всичко много добре. Настържете грузинското сирене на едрата част на рендето.
За да приготвите заливката, смесете яйцата със сметаната. Добавете сол, черен пипер и разбъркайте до получаване на хомогенна маса.
Разпределете половината от каймата на тънък слой върху половината от единия лист лаваш, а другата половина (по същия начин) - върху другия.
Сиренето разделете на три части. С 1/3 от него поръсете част от каймата. Направете същото и с втория лист лаваш.
Застелете тавата с пергаментна хартия (трябва да покриете и стените) и наредете листовете лаваш един върху друг. Отгоре залейте със заливката и поръсете с останалото сирене.
Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна в продължение на час.
По желание поръсете готовия пай със свежи подправки.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Това
Коментиран от #4
16:09 30.08.2020
2 ГРАД КОЗЛОДУЙ
16:14 30.08.2020
3 въпросче
16:23 30.08.2020
4 hjjjhgj
До коментар #1 от "Това":
Бах мързела...16:23 30.08.2020
5 на село
16:24 30.08.2020
6 И къде
16:30 30.08.2020
7 Порно
16:34 30.08.2020
8 Плюскай лилафке
16:38 30.08.2020
9 Арменски
16:51 30.08.2020
10 Не разбрах
16:56 30.08.2020