Last news in Fakti

3 Септември, 2020 15:36 3 331 9

Защо СНИМКА на Адел предизвика гняв?

  • адел-
  • снимка-
  • гняв

В социалните мрежи Адел беше обвинена в културна апроприация или присвояването на култура

Защо СНИМКА на Адел предизвика гняв? - 1
Снимка: Shutterstock

Поп певицата Адел беще атакувана в социалните мрежи, след като публикува в Instagram своя снимка с бикини в цветовете на ямайското знаме и с прическа в африкански стил с възли банту. Снимката е направена за карнавала в Нотинг Хил, Лондон, пише vesti.bg.

Известният карнавал на карибската култура се провежда по традиция през последния уикенд на август, но тази година за първи път е виртуален от 54 г. насам заради пандемията от Covid-19.

32-годишната поп звезда е родена в Нотинг Хил, но сега живее в Лос Анджелис. Снимката е направена в градината на нейното имение в Бевърли Хилс.

В социалните мрежи Адел беше обвинена в културна апроприация или присвояването на култура. Някои хора, особено в САЩ, се отнасят осъдително към това бели хора да използват елементи от други култури.

View this post on Instagram

Happy what would be Notting Hill Carnival my beloved London 🇬🇧🇯🇲

A post shared by Adele (@adele) on Aug 30, 2020 at 3:17pm PDT

"Белите хора не трябва да носят възли банту по никакъв повод. Точка", пише потребител в социалните мрежи, а друг направо изказва мнение, че Адел трябва да бъде пратена в затвора.

Колеги на певицата и британски политици я защитиха.

"Целият този шум е плод на неразбиране на духа на карнавала в Нотинг Хил с неговите традиции. Адел е родена в Нотинг Хил и го чувства като никой друг. Благодаря ти, Адел! Не обръщай внимание на хейтърите", написа в Туитър Дейвид Лами, чернокож депутат лейбърист.

Наоми Кембъл подкрепи Адел с емотикони.

"Пълни глупости! Тя изглежда страхотно", реагира известният британски телевизионен водещ Пиърс Морган в шоуто си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Black lives matter

    34 1 Отговор
    Скоро, ше забраним на белите да ходят на плаж и солариум да се пекат за да не ни крадат културата !
  • 2 Табаков

    8 2 Отговор
    Много си е добре момата,само тоя синджир на врата й е малко зловещ и никак не й отива. Иначе тези жълти пера зад главата й си потвърждават,че е кокошка. Няма лошо. Дето казва Цецо-"Страшно е положението!".
  • 3 Гост

    26 0 Отговор
    Тогава черните да не се обличат с нормални дрехи, а да си прекат по полички от трева. Шитите дрехи са патент на белия чоек
  • 4 Някой

    7 1 Отговор
    Като беше по пълничка беше по симпатична имаше няква харизма .. Ся е като дърво ...
  • 5 То е ясно

    8 0 Отговор
    Абе,искат я гола ! Да я пердаши стадото макаци.
  • 6 Таласъм дъртуфелуф шизуф

    2 1 Отговор
    Договора на счупена та тенджера..!
  • 7 Елф

    5 0 Отговор
    На мен пък ми е мъчно за чичкото с мустачките,защо не е поживял още поне десетина години.Сега живота и претенциите на ма,каците щяха да имат смисъл само в джунглите на Африка,естественото им местообитаване.
  • 8 Хасан

    1 4 Отговор
    Само е минала е само покрай Нотинг Хил.

    Родена е в гетото Тотнъм!
  • 9 Ами тя

    2 1 Отговор
    Заприличала на Кейти Пери.