Last news in Fakti

4 Септември, 2020 16:05 5 521 12

Рецепта за вечеря: Пълнени чушки с киноа и сирене

  • чушки-
  • киноа-
  • сирене-
  • какво да сготвя

С пикантен вкус

Рецепта за вечеря: Пълнени чушки с киноа и сирене - 1
Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

4 чушки (2 червени, 1 жълта и 1 зелена)
1 ч. ч. киноа
2 ч. ч. замразена царевица
2 глави червен лук
1 скилидка чесън
1 връзка пресен лук
2 зелени люти чушки
200 г пресен спанак
150 г краве сирене
1/2 ч. ч. вино „Ризлинг“
3 с. л. зехтин
1/2 връзка пресен кориандър
1 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус
зехтин за поливане

Начин на приготвяне:

В касерола се кипва вода и посолява. Сипва се киноата, похлупва се и се готви 15 минути. Отцежда се и се облива със студена вода.

Лютите чушки се разполовяват, отстраняват се семките и се нарязват на ситно, пише bonapeti.bg. Пресният лук, чесънът и кориандърът също се нарязват на ситно. Червеният лук се нарязва на тънки шайби. Спанакът се почиства, измива се и се подсушава. Чушките се разполовяват по дължина като се запазват дръжките, а семките се отстраняват. Сиренето се нарязва на малки кубчета, царевицата се размразява.

В тиган се загряват 2 с. л. от зехтина и в него се запържват лютите чушки и пресният лук. След около 2 минути се добавят чесънът, кимионът, царевицата и спанакът.

След като и спанакът омекне, се прибавят киноата, сиренето и кориандърът. Дърпа се от котлона. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква.

В тиган се запържва червеният лук, в останалия зехтин, на средна температура, след това се деглазира с виното и се прехвърля в тавичка.

Чушките се бланшират в подсолена вода за 4–5 минути. Пълнят се със спаначената смес и се подреждат в тавата с червеният лук. Поръсват се със зехтин и се пекат на 200 градуса с вентилатор в предварително загрята фурна за 35 минути. Преди поднасяне се полива с малко зехтин.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    3 2 Отговор
    В Мароко ядох много хубави пълнени чушки с кускус. Трябва тази рецепта да напишете.
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор
    БЛАГОДАРЯ ВЕНИ ОБИЧАМ ТЕ КАТО ЧОВЕК и професионален ЖУРНАЛИСТ
  • 3 щъркел

    4 2 Отговор
    Пълнени чушки с ТЕМЕНУЖКИ.
  • 4 Помията

    5 1 Отговор
    Едно нишесте и един парче салам имам, утре чушки нямам киноа...!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Изпробван съвет

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ох, мъка, мъка.":

    Яж шоколад и
    пий мляко за въстановяване. Ако нямаш проблеми със сърцето, изспий 2 хапчета Левитра.
    :-) След това и мед ще ти носят.
    Само В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ЯЖ МАЗНО ДОКАТО ДЕЙСТВАТ ХАПЧЕТАТА. ОПАСНО Е.
  • 7 Хаха

    7 0 Отговор
    Преди 30 години, баба ми, преди да нахрани померана, да полее алоето и да напълни чушки с киноа, не си лягаше.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бах

    2 1 Отговор
    Аз съм еднорък и чушките ги пълня по свой начин !
  • 10 Алфа Ромео

    6 0 Отговор
    Без киноа, чия, маскарпоне, сьомга, броколи, авокадо и морски дарове не сядам на масата...
  • 11 Едноръкия готвач

    0 1 Отговор
    Чушки тъпча и кюфтета меся, разкошно.
  • 12 Аре

    0 0 Отговор
    Венето, тия патагонски манджи си ги яж ти.