Last news in Fakti

4 Септември, 2020 15:33 4 567 10

Бившата на Джеф Безос е най-богатата жена в света

  • макензи безос-
  • макензи скот-
  • джеф безос

Макензи Скот, която притежава 4-процентен дял в гиганта за електронна търговия, добави още 30,3 млрд. долара към банковата си сметка през последната година

Бившата съпруга на основателя на "Амазон" Джеф Безос - Макензи Скот, стана най-богатата жена в света, след като акциите на компанията поскъпнаха. Това се случва на фона на коронавирус пандемията, тъй като повечето хора предпочетоха да пазаруват онлайн.

Скот, която притежава 4-процентен дял в гиганта за електронна търговия, добави още 30,3 млрд. долара към банковата си сметка през последната година, а това повиши нейното лично богатство до зашеметяващите 67,4 млрд. долара, сочат данни на "Блумбърг", цитирано от Buisness Insider, цитиран от Флагман.бг.

Ръстът в цената на акциите идва след като те така или иначе скочиха рязко по време на пандемията, тъй като хоумофисът и затворените фирми принудиха потребителите да поръчват от гиганта за търговия на дребно за онлайн поръчки и доставки за дома.

Акциите са се увеличили от близо 2000 до 3500 долара само от началото на 2020 година.

А това пак потвърждава поговорката, че пари при пари отиват - богатите стават все по-богати в САЩ, като най-богатите хора са добавили по още 800 милиарда долара в банковите си сметки от началото на пандемията, докато обикновените американци се чудят как да вържат двата края, посочва още изданието.

Скокът на акциите направи Скот най-богатата жена в света и 12-ият най-богат човек в света.

Като част от „Даването на залог“ - ангажимент сред някои от най-богатите в страната да дарят по-голямата част от богатството си - Скот даде 1,7 милиарда долара на организации с нестопанска цел.

Джеф и Макензи постигнаха споразумение, като предоставиха на бившата му съпруга около 19,7 милиона акции на "Амазон", което ѝ даде четири процента дял от компанията.

Безос е най-богатият човек на Земята, разводът му може да струва 65 млрд. долара

Споразумението направи жената 22-ият най-богат човек в света и третата най-богата жена в света по това време.

Двамата обявиха през януари 2019 г., че се развеждат след 25 години брак и четири деца, след като американският вестник National Enquirer разкри, че технологичният предприемач е имал връзка с бившата водеща на новините Лорън Санчес.

Бившият съпруг на Скот продължава да бъде най-богатият човек в света с нетна стойност от 205 милиарда долара, заемайки позицията си номер едно в индекса на милиардерите на "Блумбърг".

Бил Гейтс е втори със 126 млрд. долара на името си, следван от Марк Зукърбърг със 112 млрд. долара и Илон Мъск със 110 млрд. долара.

Изпълнителният директор на Tesla Мъск за кратко изпревари Зукърбърг в понеделник, когато неговото нетно богатство нарасна до 115,4 милиарда долара, когато акциите на Тесла доведоха до увеличение с 12%.

Акциите в автомобилния гигант са нараснали с около 500 процента тази година, тъй като инвеститорите залагат на Мъск, лидер в пазара на електрически автомобили, а личното му богатство се е утроило, откакто пандемията навлезе в Америка през март.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 какъв

    3 7 Отговор
    миризлив боклук. Дали познава костенурките нинжа?
  • 2 Зад всеки

    6 8 Отговор
    успял мъж стои поне по една алчна жена.
  • 3 Idiot

    5 6 Отговор
    Сигурно ще си ги пъхат в г...а,алчността ще погуби света.
  • 4 И в Територията

    5 5 Отговор
    е така. Най грозните, но хитри кифли, карат супер джипове. Това вероятно се дължи на малките пишки на тъпкачите им.
  • 5 Ужас

    1 4 Отговор
    Е тая вече е супергрозилище
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 цербер

    0 0 Отговор
    Джеф и Макензи постигнаха споразумение, като БЕЗОС предоставИ на бившата му съпруга около 19,7 милиона акции на "Амазон".
  • 8 Чуждото богатство

    1 0 Отговор
    Е по,, сладко,, и по с кеф се харчи....
  • 9 жостовалия

    1 0 Отговор
    еее нашата Мария Габриел
    хем по-хубава
    хем по-умна
  • 10 фюзелажна малфункционалност

    0 0 Отговор
    Кажете ни и с колко е забогатяла и БИВШАТА на нашия ВОЖД ? Зависи за коя говорим ли ? За Цветелина вече го разбрахме. Жената си взе банка , курорти , Пампорово , био горива и още , и още , и още. А за тази с Бикините ? Само с къща и бутик ли се е задоволила ? Пишете де ! Поразровете се ! Бъдете смели , силни и пробивни търсачи на неудобната истина ! Хайде......