Last news in Fakti

5 Септември, 2020 17:56 19 448 15

Фолк певица взе ресторанта на шеф Манчев

  • шеф манчев-
  • ресторант-
  • фолк певица-
  • вероника

На бившата изпълнителка ще ѝ се наложи да чисти имиджа на заведението

Фолкпевицата Вероника, която на времето беше една от звездите на "Пайнер", стартира бизнес с известен ресторант в Морската градина на Бургас. Същият обект преди време бе стопанисван от самия шеф Манчев, пише varna24.bg. На бившата изпълнителка ще ѝ се наложи да чисти имиджа на заведението, което смени няколко собственика през годините, след като всеки от тях претърпя провал. За нея това е втори обект, като първия ѝ върви успешно и е популярен с разнообразието си от гофрети и други сладки и солени изкушения. И двата са кръстени на нейно име - Veronique.

Първото откриване на заведението бе през 2005 година. Тогава той бързо се превърна в хит за бургазлии. В него често обядваха и вечеряха едни от най-богатите хора на града, но славата му не продължи дълго. С течение на времето заведението западна и загуби голяма част от редовните си клиенти. B отчаян отпит да възвърне популярността му, управителят Живко Стоянов повика на помощ шеф Манчев, пише "Хотнюз".

Пред очите на зрителите стана ясно защо доскоро престижният ресторант е вече почти нефункциониращ. "Ресторантският бизнес иска професионализъм, а не аматьори! Сменяй си работата“, гневно се обръща тогава към собственика шеф Манчев.

През 2016 година ресторантът отново бе отворен, този път с ново име, нова концепция и заявка за високо ниво на обслужване и приготвяне на храната. През 2019 година за кратко заведението бе стопанисвано и от професионалния готвач Христо Бончев.

Под негово ръководство то просъществува по-малко и от година. Проблемът тук бе в непредвидените обстоятелства, извънредното положение и COVID-19, които не позволиха на новия наемател да се докаже и да изгради име. С днешна дата самата Вероника обяви през социалните мрежи, че започва ремонт и цялостно обновяване на ресторанта.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хигиенист

    57 2 Отговор
    Перачница на пари,нищо повече.
  • 2 Боко кръчмаря

    34 1 Отговор
    Ако имате пари за пране става иначе ви изпират и изтръскват ! Честиту!
  • 3 гост

    44 4 Отговор
    Ресторант в Марска градина посред зима.....особено януари,февруари и март ще е трагедия. А и това че си добър готвач ,не те прави добър мениджър.Ама никак.
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 8 Отговор
    вероника ПАЗИ СЕ ОТ МУТРИ РЕКЕТЬРИ КАТОстъки който е жесток човек щом ти е убил кучето
  • 5 Повтарям се

    41 3 Отговор
    ама ми е нужно. може да съм банален, но пак ще напомня на журналистите, че думата ,,шеф,, в българския език, има съвсем друго значение и това, много добре го знаете. опитите ви, да наложите думата ,,шеф,, за обозначаване на професията ,готвач, е неморална и долна постъпка, спрямо българския език и всички българи. децата в училище, учат задължителен предмет, не кой да е, а майчиният език, български език. няма учител, който ще седне да обяснява на децата, в кой случай, какво означава тази дума. знам, че е тенденция използването на английски думи, но се съмнявам, че е коректно, това да се прави в медиите. от морална гледна точка, именно медиите трябва да се придържат и да подкрепят, дори насърчават използването на български думи, съдържащи се в красивия и уникален български език, пък на улицата с приятели, се правете на полиглоти колкото си искате. Успех......

    Коментиран от #8

  • 6 Брех тез фолкажийки

    17 1 Отговор
    Отде толкоз пари...?!
  • 7 Петър

    20 3 Отговор
    За какво му е ресторант на Манчев, като има балъци да му дават по 10 бона да им измие абсорбатора и да им смени покривките?
  • 8 Dislike this, this like that

    21 1 Отговор

    До коментар #5 от "Повтарям се":

    Евала, много добре го обяснихте: "chef" не е "chief"!

    Коментиран от #13

  • 9 Кремълски Трол - Копейкин

    8 3 Отговор
    Бойко е виновен - ах тая гадина! Днес на селу дуаше вятър и разфърга сламата и пак Бойчо беше виновен, ах този Бойчо!!! :)))
  • 10 Настопроценти

    1 1 Отговор
    Състезателите от Формула 1 изпитват същите стресове като блондинките, когато четат.
  • 11 Ноне

    1 0 Отговор
    Не посещавам ресторанти и бързи закуски,защото ми вредят на спорта.Метаболизма се забавя,смесват се храни и напитки,повишение на стомашните киселини,чревни разстройства,загуба на енергия,повишение на апетита,затлъстяване...С храната,която сам приготвям мога да тренирам усилено в рамките на 3 часа кардио,бокс и др.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Оконтре

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Dislike this, this like that":

    Chef /от френски произход/ е гл.готвач на кухня или шеф/директор на кухня, докато chief /от английски/ е главен, оглавяваващ, р-л и пр.

    Бългаският е 'беден' на нюанси и думи поради факта, че всички "тези неща" са внесени отвън - някои отскоро, други от много отдавна ...като "супа" например
  • 14 адолфо

    0 0 Отговор
    не мисля че,е в морската ми по вероятно да ресторанта на хотел Луксор....та така..пак недъгава статия
  • 15 Друга тема

    0 0 Отговор
    Човек на който по рождение е такъв, да бъде шеф или нещо от сорта, значи трябва да е такъв !
    Това е истинският му живот !
    Например други хора го направят на "нищо" , значи той няма да е на себе си , така че най добре да е шеф !