Необходими продукти:
за кюфтенцата:
500 г телешка кайма
1 яйце
3-4 с. л. галета
1 малка глава лук
1 морков
1 малък корен пащърнак
1 малък резен глава целина
1/4 стрък праз
2-3 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
за соса:
1/2 глава лук
8-10 гъби
40 г краве масло
1 с. л. люта горчица
1/4 ч. л. индийско орехче (настъргано)
1 ч. ч. зеленчуков бульон
200 мл сметана
1-2 ч. л. пшеничено нишесте
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
За кюфтенцата нарежете на едро лука, моркова, пащърнака, целината и праза.
Задушете ги в олиото, докато омекнат, като от време на време добавяте по малко вода. След като зеленчуците омекнат добре, ги отцедете (в случай, че има много течност) и ги смелете фино с блендер, пише bonapeti.bg.
Изсипете ги в каймата, прибавете яйцето, галетата, сол и черен пипер. Омесете добре и оформете малки кюфтенца. Изпържете ги в малко олио или ги изпечете във фурна.
За соса задушете наситнения лук и нарязаните на тънко гъби в маслото.
Добавете горчицата, индийското орехче и бульона. Варете 5 минути и налейте сметаната. Кипнете за още 2-3 минути и сгъстете с нишестето, размито в малко студена вода. Овкусете със сол и черен пипер.
Сложете кюфтенцата в соса и задушете ястието на бавен огън за още 5 минути.
Сервирайте с гарнитура по желание.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Последния Софиянец
16:09 07.09.2020
2 ГРАД КОЗЛОДУЙ
16:09 07.09.2020
3 fghjbf
16:21 07.09.2020
4 Лора
Коментиран от #5
16:29 07.09.2020
5 Нещо ти липсва
До коментар #4 от "Лора":
Логика в коментара или толкова ти е капацитетаКоментиран от #6, #7
17:00 07.09.2020
6 Да, пингвин, помията ти
До коментар #5 от "Нещо ти липсва":
Ми липсва да ти я лисна у магарешката физиономия, друго...?!17:42 07.09.2020
7 Ти, за капацитет
До коментар #5 от "Нещо ти липсва":
Ми госориш, майка ли си на тоз..?!18:18 07.09.2020