ФАКТИ.БГ

Рецепта за вечеря: Телешки кюфтенца със специален сос

С люта горчица и сметана

Публикувана: 7 Септември, 2020 16:05
7 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4116
Рецепта за вечеря: Телешки кюфтенца със специален сос
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.

Необходими продукти:

за кюфтенцата:

500 г телешка кайма
1 яйце
3-4 с. л. галета
1 малка глава лук
1 морков
1 малък корен пащърнак
1 малък резен глава целина
1/4 стрък праз
2-3 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус

за соса:

1/2 глава лук
8-10 гъби
40 г краве масло
1 с. л. люта горчица
1/4 ч. л. индийско орехче (настъргано)
1 ч. ч. зеленчуков бульон
200 мл сметана
1-2 ч. л. пшеничено нишесте
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

За кюфтенцата нарежете на едро лука, моркова, пащърнака, целината и праза.

Задушете ги в олиото, докато омекнат, като от време на време добавяте по малко вода. След като зеленчуците омекнат добре, ги отцедете (в случай, че има много течност) и ги смелете фино с блендер, пише bonapeti.bg.

Изсипете ги в каймата, прибавете яйцето, галетата, сол и черен пипер. Омесете добре и оформете малки кюфтенца. Изпържете ги в малко олио или ги изпечете във фурна.

За соса задушете наситнения лук и нарязаните на тънко гъби в маслото.

Добавете горчицата, индийското орехче и бульона. Варете 5 минути и налейте сметаната. Кипнете за още 2-3 минути и сгъстете с нишестето, размито в малко студена вода. Овкусете със сол и черен пипер.

Сложете кюфтенцата в соса и задушете ястието на бавен огън за още 5 минути.

Сервирайте с гарнитура по желание.

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.2 от 11 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Последния Софиянец
1 Отговор
Това ли вечеряха снощи нашите скъпи управници в най скъпият хотел в Пловдив, Санкт Петербург.?Едва ли!

Оценка:
-0 +1

ГРАД КОЗЛОДУЙ
2 Отговор
БЛАГОДАРЯ ВЕНИ днес ядох супа топчта ОБИЧАМ ТЕ уважавам те като ЧОВЕК ЖУРНАЛИСТ

Оценка:
-1 +1

fghjbf
3 Отговор
Журналята, всяка бажа, киято може да опържи на село едни хужави свински кюфтета се смее със задните си части.

Оценка:
-2 +1

Лора
4 Отговор
Подобна манджа ядох сега, приготвена от моето дете, но с броколи, вкусотия.! (Стараеше се за сополивия. чичко тревичко така, как се радвам, че се отървахме от още едни лицемери, да ни пази Бог вече от такива...!)

Коментиран от #5


Оценка:
-3 +1

Нещо ти липсва
5 Отговор

До коментар #4 от "Лора":


Логика в коментара или толкова ти е капацитета

Коментиран от #6, #7


Оценка:
-2 +2

Да, пингвин, помията ти
6 Отговор

До коментар #5 от "Нещо ти липсва":


Ми липсва да ти я лисна у магарешката физиономия, друго...?!

Оценка:
-1 +1

Ти, за капацитет
7 Отговор

До коментар #5 от "Нещо ти липсва":


Ми госориш, майка ли си на тоз..?!

Оценка:
-1 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


ТОП 5