Last news in Fakti

10 Септември, 2020 10:05 10 876 5

Рецепта на деня: Оригинални датски маслени бисквити

  • бисквити-
  • маслени-
  • датски-
  • какво да сготвя

Като онези в металните кутии, но много по-вкусни

Рецепта на деня: Оригинални датски маслени бисквити - 1
Снимка: Shutterstock

Това са онези разкошни бисквити, които се продават в красивите метални кутии. Колкото и почти в рецептата да няма сложни продукти, бисквитата е сложна за работа, но напълно си заслужава труда, пише gotvach.bg.

Необходими продукти:

125 гр. масло на стайна температура

1 белтък

70 гр. пудра захар

1/2 ч.л. екстракт ванилия

160 гр. брашно

Начин на приготвяне:

Фурна - 190 градуса

Плоска тава покрита с хартия за печене.

Два поша (фунии за оформяне на сладки) и звездовиден накрайник.

Мекото масло се разбива с шпатула. Добавя се белтъкът, ванилията и пудрата захар. Разбърква се докато се приемат съставките, отново с шпатула. Сместа в момента е много течна.

През цедка се прибавя брашното на 2 порции, разбърква се. Тестото вече става по-сухо и с ръка леко се доомесва в купата, въпреки че все още лепи по пръстите, но повече брашно не се добавя.

Взима се пош със среден размер, неразрязан в долната си част, и се поставя в дълбока чаша, напълва се със сместа. Леко се размачква, за да се разпредели и прогони въздуха. Отгоре се завърта стегнато.

Във втори пош, на който се срязва долният край, се вкарва накрайник № 1.

Срязва се първия пош и се вкарва във втория, така че да влезе в накрайника. Това се прави с цел, защото сместа колкото и да е мека, тя не може да се обработва по никой начин с ръце, за да не се пробие пошът, което ще се случи, ако няма защита от втория пош.

Въпреки че пошовете са плътни и здрави, сместа е такава, че много трудно се оформят сладките, трябва да се приложи сила за оформянето им.

Оформят се кръгчета с дупка по средата, около 5-6 см, върху хартията за печене в тавата.

Пече се на 190 градуса, за не повече от 5 до 7 мин.

Бисквитите трябва да са едва загатнати в златисто, по-скоро да са бели.

Изваждат се, охлаждат се в тавата за 10 минути и след това се подреждат.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор
    БЛАГОДАРЯ ВЕНЕЛИНА МАРИНОВА с най дълбоко УВАЖЕНИЕ
  • 2 Кока кола

    4 1 Отговор
    Не, страшно е, дебне диабета.!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Вилиана

    0 0 Отговор
    Благодаря ви!
    :)