ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Пай с дюли

Освен сладко или желе, с дюли се приготвят и чудесни сладкиши

Публикувана: 11 Септември, 2020 10:05
3 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2078
Рецепта на деня: Пай с дюли
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Необходими продукти:

500 г маслено тесто за пай
5 големи дюли
1 малка чашка (за кафе) коняк
1 чаша (200 мл) течна сметана
200 г захар
1 яйце
1 ампула ванилия

Начин на приготвяне:

Обелете дюлите и ги нарежете на малки кубчета. Залейте ги с коняка и с половината захар. Оставете ги да се накиснат така за една нощ преди да започнете да правите пая.

Разделете готовото маслено тесто за пай на две половини. Разточете го на кори с дебелина около половин сантиметър. Едната кора се разстила в намазнена тавичка за печене. В нея се поставят накиснатите дюли. Върху тях се поставя втората кора.

Разбийте яйцето и го намажете върху пая. Печете в загрята на 200 градуса фурна, отначало с фолио, а след това го свалете от пая.

След като паят е готов го извадете от фурната и го охладете напълно преди да сервирате. Сладкишът се сервира с гарнитура от разбитата сладкарска сметана с останалата захар. По желание може да ползвате пудра захар, пише az-jenata.bg.

Поставете оценка на статията:
Оценка 1 от 1 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Хубави рецепти
1 Отговор
Да, разкошен вкус и аромат имат дюлите.

Оценка:
-0 +3

ГРАД КОЗЛОДУЙ
2 Отговор
БЛАГОДАРЯ госпожо МАЛИНОВА

Оценка:
-0 +2

Пак е много захарта
3 Отговор
Англичаните го обожават с чай, пък и аз...!

Оценка:
-0 +3

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Красимир Каракачанов
Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов с коментар за бежанците
Не съм видял нелегален имигрант да обработва земя"

Още бисери