ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Чийзкейк с круши и мед

Нежен и фин десерт

Публикувана: 12 Септември, 2020 10:05
12 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4400
Рецепта на деня: Чийзкейк с круши и мед
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.

Необходими продукти:

250 г бисквити (какaови и обикновени)
1 пакетче желатин
2 яйца
60 г захар
250 г сирене "Крема"
сокът от 2 портокала (120–150 мл)
50 мл ром
300 мл сладкарска сметана
6–7 круши (500–600 г)
250 г мед
пудра захар за декорация

Начин на приготвяне:

Бисквитите се натрошават в купа, добавя се медът и се разбърква. Разстила се в тава с диаметър 22 см, като се притиска добре.

Желатинът се накисва в рома и в малко от портокаловия сок и се разтваря на водна баня или в микровълнова фурна.

Сиренето се разбива със захарта, налива се портокаловият сок и се прибавят яйцата.

Сметаната се разбива с 2 ч. л. захар, малка част се отделя настрана, останалата се прибавя към сместа със сиренето. В отделената сметана се налива разтвореният желатин, разбърква се и се добавя към останалия крем. 1/2 от сместа се разпределя върху бисквитения блат.

Крушите се обелват и се разрязват на четири. Половината се подреждат върху крема в тавата, заливат се с останалия крем и отгоре се поставят нарязани на кубчета круши. Кейкът се слага в хладилник за 15 минути, след което се поръсва с пудра захар и се сервира, пише bonapeti.bg.

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.4 от 8 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
1
Този коментар е премахнат от модератор
АМИ НА БЪЛГАРСКИ КАК Е
2 Отговор
КАК СЕ ПРЕВЕЖДА ЧИЙЗКЕЙК ЧЕ НЕ ЗНАМ ЕЗИКА НА ГОСПОДАРИТЕ ПЪК И НЕ ИСКАМ ДА ГО ЗНАМ ИМАМ СИ СВОЙ,АКО ЕДИН ГОСПОДАР ИСКА ДА УПРАВЛЯВА РОБИ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ЕЗИКА НА РОБИТЕ!

Коментиран от #3


Оценка:
-2 +6

onq s konq
3 Отговор

До коментар #2 от "АМИ НА БЪЛГАРСКИ КАК Е":


Картофен кейк, чийз - картофи не си ли рещал на чипса надписа?

Коментиран от #6


Оценка:
-2 +3

4
Този коментар е премахнат от модератор
Дълбоко Виждащ
5 Отговор
Няма ли да стане много сладко??Ромът ще заменя с Домашна вишновка!Според мен дозата на мед захар,трябва да се намали!Имам круши домашни и вече трябва да ги правя нещо,може да опитаме и тази,доста засукана.....рецепта!

Оценка:
-1 +1

шеф мастер готвач
6 Отговор

До коментар #3 от "onq s konq":


Я прочети ти в рецептата има ли картофи!!!!

Коментиран от #7


Оценка:
-3 +2

onq s konq
7 Отговор

До коментар #6 от "шеф мастер готвач":


Някой е забравил за бататите!

Оценка:
-3 +1

8
Този коментар е премахнат от модератор
Тъй като нямам ром, ама истински ром
9 Отговор
Трябва да купя цяла бутилка заради една ракиена чешка....!

Оценка:
-4 +1

ГРАД КОЗЛОДУЙ
10 Отговор
БЛАГОДАРЯ УВАЖАЕМА госпожо МАРИНОВА за поднесената рецепта

Оценка:
-1 +3

Дълбоко Виждащ
11 Отговор
Вместо Пудра Слагате Кокос и Украсявате с пияни вишни!Да ви е сладко!Вече е в хладилника!

Оценка:
-0 +2

Дълбоко Виждащ
12 Отговор
Сега се замислих докато стяга не е за 15минути.Има яйца не са Домашни –трябваше да ги Разбия на водна баня.....Според мен играя тото със Салмонелата...от магазина са,но....изглеждаха нормално!Следващия път яйцата на водна баня и рецептата се изпълнява от зад напред!Крушите са най пипкави!Като е готово ще хапна аз,а другите утре,ако съм ОК..

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Д-р Петър Москов
Министърът на здравеопазването пред Нова ТВ:
Нямайте ни най-малко съмнение в психическата изрядност на г-н Волен Сидеров."

Още бисери
ТОП 5