Last news in Fakti

26 Октомври, 2012 15:20 1 334 0

61-годишна бразилка роди близнаци

  • бразилка-
  • близнаци-
  • роди

61-годишната Антония Летисия роди близнаци, съобщи бразилската агенция „Jornal Floripa”.

Бебетата са се появили на бял свят с цезарово сечение, във вторник,  в болница „Свети Лукас“, в град Сантос, Бразилия. Те са се родили преждевременно на 31-ата седмица от бременността, но са в добро състояние. Всяко от тях тежи около 900 грама.

Лекарите съобщават, че майката е имала проблеми с кръвното налягане, но се възстановява успешно. Тя е излязла от интензивното отделение рано в четвъртък. Здравето й е стабилно.

В продължение на 20 години жената се е опитвала да забременее, но едва сега мечтата й става действителност. След няколко неуспешни опита ин витро, решава да осинови дете заедно със съпруга си. Социалните служби обаче й отказват заради напредналата й възраст. Същевременно  Антония Летисия не се отказва да  продължи с опитите за изкуствено оплождане. При последния, който се оказва и успешен, са използвани замразени ембриони от предишна манипулация, извършена преди 10 години, която обаче се е провалила.

"Благодаря на Бог и на лекаря. Бориха се достатъчно... Всеки, който иска да има дете трябва да се надява на победа. Никога да не се отказва. Аз винаги съм искала да бъда майка, а ние нямахме много условия, но спестихме много, за да реализираме нашата мечта", заяви щастливата  Летисия.

"Семейството е много развълнувано и щастливо с дългоочакваното пристигане на близнаците", допълни шефът на болницата - Антонио Антун.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА