Тази есен ще бъде по-разнообразна, вкусна и нестандартна с нашите предложения, пишат от woman.bg.
Необходими продукти за 1 хляб:
450 г брашно
2 ч. л. сол
2 с. л. зехтин
300 мл топла вода
1 с. л. суха мая
2 с. л. захар
300 г сирене чедър
100 г бекон
1 глава лук
Начин на приготвяне:
Беконът се реже на кубчета и се запържва без мазнина до златисто. Изважда се върху кухненска хартия. В същия съд се сгорещява зехтинът и се запържва нарязаният на ситно лук. И той се изважда върху хартия. Сиренето се настъргва с ренде.
Брашното се смесва със солта. Прави се кладенче. Маята се разтваря в 50 мл вода заедно със захарта, поръсва се с щипка брашно и се оставя да шупне. В кладенчето се налива останалата вода и се сипва втасалата мая. Замесва се тесто. Добавят се настърганото сирене, беконът и лукът, прехвърля се в купа и се оставя да втаса.
След това се разделя на три и се оформят фитили, които се сплитат на плитка и се оформя венец. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса. Пече се на 200 градуса с вентилатор за 10 минути, като във фурната се слага и купа с вода. След това градусите се намаляват на 180 градуса и се допича за 20 минути.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Дельо Хайдутин
16:06 20.10.2020
2 Дълбоко Виждащ
16:14 20.10.2020
3 ГРАД КОЗЛОДУЙ
16:51 20.10.2020