20 Октомври, 2020 16:05 2 730 3

Рецепта за вечеря: Домашен хляб с бекон и сирене чедър

  • хляб-
  • тесто-
  • чедър-
  • бекон-
  • какво да сготвя

Този домашен хляб ще стане любим на цялото ви семейство

Рецепта за вечеря: Домашен хляб с бекон и сирене чедър - 1
Снимка: Shutterstock

Тази есен ще бъде по-разнообразна, вкусна и нестандартна с нашите предложения, пишат от woman.bg.

Необходими продукти за 1 хляб:

450 г брашно

2 ч. л. сол

2 с. л. зехтин

300 мл топла вода

1 с. л. суха мая

2 с. л. захар

300 г сирене чедър

100 г бекон

1 глава лук

Начин на приготвяне:

Беконът се реже на кубчета и се запържва без мазнина до златисто. Изважда се върху кухненска хартия. В същия съд се сгорещява зехтинът и се запържва нарязаният на ситно лук. И той се изважда върху хартия. Сиренето се настъргва с ренде.

Брашното се смесва със солта. Прави се кладенче. Маята се разтваря в 50 мл вода заедно със захарта, поръсва се с щипка брашно и се оставя да шупне. В кладенчето се налива останалата вода и се сипва втасалата мая. Замесва се тесто. Добавят се настърганото сирене, беконът и лукът, прехвърля се в купа и се оставя да втаса.

След това се разделя на три и се оформят фитили, които се сплитат на плитка и се оформя венец. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса. Пече се на 200 градуса с вентилатор за 10 минути, като във фурната се слага и купа с вода. След това градусите се намаляват на 180 градуса и се допича за 20 минути.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дельо Хайдутин

    3 1 Отговор
    А с маска как да го изям?
  • 2 Дълбоко Виждащ

    1 1 Отговор
    Сварени Дюли с индрише и пръчка канела и домашно кисело мляко с 4,5маслена подкваса!Идеално средство срещу всякакви вируси !
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 3 Отговор
    БЛАГОДАРЯ госпожа МАРИНОВА току що ядох от сэ същатарецепта та да попитам за хора с инсуулт такава рецепта вредна ли е полезна ли е БЛАГОДАРЯ за предложената рецепта ВАШ И НА ФАКТИБГ ФЕН ОБИЧАМ ВЕ приятели