ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Месеница със сирене

Вкусна и топла закуска за студените зимни сутрини

Публикувана: 14 Ноември, 2020 10:05
16 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4750
Рецепта на деня: Месеница със сирене
Снимкa: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.7 от 27 гласа.

Необходими продукти:

1 ч.ч. прясно мляко

1 пакетче суха мая

1 ч.л. сол

1 ч.л. захар

1 с.л олио

1 с.л. оцет

2 яйца

около 3 ч.ч. брашно

сирене

олио

Начин на приготвяне:

Размива се маята заедно със захарта и половина от млякото. Постепенно се добавят яйцата, останалото мляко и другите продукти и се замесва тесто, което се разделя на топки - 5-6 броя.

Разточват се на правоъгълни кори. Всяка кора се намазва обилно с олио и се поръсва с натрошено сирене. Навива на руло, усуква се малко и се нарежда в намаслена тава като вита баница. Месеницата се оставя да втаса - около 1 час.

Намазва се отгоре с разбит с малко прясно мляко жълтък и се пече на умерена фурна, пише smolyandnes.com.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.7 от 27 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Браво
1 Отговор
Чудесна рецепта и благодаря.

Оценка:
-3 +5

Тутманик
2 Отговор
Тутманик

Оценка:
-5 +6

тралала
3 Отговор
Вкусна и топла закуска за студените зимни сутрини,нещо като топлите играчки на Уанда Нара в банята. Зима иде!

Оценка:
-1 +2

Лора
4 Отговор
Месеница с тутманик, единственото общо е, че са тестени изделия, тутманик, задължително е на по големи,, хапки,,, вкусни са, обожавам ги....!

Оценка:
-0 +2

един от многото
5 Отговор
Защо само за закуска , става и за обяд и вечеря. Като екстра може да се консумира със зелева чорба , вътре ситно нарязан праз и сушена люта чушка леко препечена на котлона и натрошена вътре. Да ви е сладко!

Оценка:
-1 +7

Живо тесто,
6 Отговор
което в стомаха става на лепило. Угаждайте си на небцето и стомаха с подобни боклуци и после чакайте да сте добре със здравето...

Коментиран от #7, #8


Оценка:
-4 +4

7
Този коментар е премахнат от модератор.
Stéphanie 🎲
8 Отговор

До коментар #6 от "Живо тесто,":


И аз така мисля ама доста българи не са такова мнение😁.После що били болни и дебели с наднормено тегло.Няма никакви витамини що за закуска е ,в България се яде по много нездравословен начин ,тези тестени продукти с които се тъпчат хората е враг номер едно .Във Франция го бях направила си мислих че ще се яде ме гледаха като аборигени с недоумение повече не повторих .

Оценка:
-3 +3

9
Този коментар е премахнат от модератор.
10
Този коментар е премахнат от модератор.
Грозната, стара и прозта съсетка
11 Отговор
Ще се пробвам да, го направя, а дано се получи...!

Оценка:
-1 +1

Срамуваш ли се съсетке
12 Отговор
Че си от маалата...то ти личи, нидей, омажи се с тесто, свари една тенжерка фасул със свински ребра и си,, тип топ,,...!

Оценка:
-2 +0

домакиня
13 Отговор
Ще правя тутманик на моя тиквеник.

Оценка:
-1 +2

14
Този коментар е премахнат от модератор.
15
Този коментар е премахнат от модератор.
16
Този коментар е премахнат от модератор.
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Корнелия Нинова
Председателят на БСП се обръща към съпратийците си на областното съвещание на левицата в Пловдив:
Кажете си мнението спокойно, не питайте началниците."

Още бисери
ТОП 5