Необходими продукти:
1 ч.ч. прясно мляко
1 пакетче суха мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 с.л олио
1 с.л. оцет
2 яйца
около 3 ч.ч. брашно
сирене
олио
Начин на приготвяне:
Размива се маята заедно със захарта и половина от млякото. Постепенно се добавят яйцата, останалото мляко и другите продукти и се замесва тесто, което се разделя на топки - 5-6 броя.
Разточват се на правоъгълни кори. Всяка кора се намазва обилно с олио и се поръсва с натрошено сирене. Навива на руло, усуква се малко и се нарежда в намаслена тава като вита баница. Месеницата се оставя да втаса - около 1 час.
Намазва се отгоре с разбит с малко прясно мляко жълтък и се пече на умерена фурна, пише smolyandnes.com.
Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 27 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Браво
10:12 14.11.2020
2 Тутманик
10:15 14.11.2020
3 тралала
10:23 14.11.2020
4 Лора
10:27 14.11.2020
5 един от многото
11:20 14.11.2020
6 Живо тесто,
Коментиран от #7, #8
11:26 14.11.2020
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Stéphanie 🎲
До коментар #6 от "Живо тесто,":
И аз така мисля ама доста българи не са такова мнение😁.После що били болни и дебели с наднормено тегло.Няма никакви витамини що за закуска е ,в България се яде по много нездравословен начин ,тези тестени продукти с които се тъпчат хората е враг номер едно .Във Франция го бях направила си мислих че ще се яде ме гледаха като аборигени с недоумение повече не повторих .12:11 14.11.2020
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 Грозната, стара и прозта съсетка
14:09 14.11.2020
12 Срамуваш ли се съсетке
14:11 14.11.2020
13 домакиня
07:43 16.11.2020
14 Този коментар е премахнат от модератор.
15 Този коментар е премахнат от модератор.
16 Този коментар е премахнат от модератор.