Датските сладкарски изделия са популярни в целия свят. Много от тях са малки сладкиши с пълнеж от яйчен крем или смес от масло, захар и канела, които са приготвени от сладко тесто, намазано с няколко пласта масло, така че готовите сладкиши да бъдат хрупкави, пише "Дарик".
Страната е известна с доброто качество на сладкия корен. Яде се като бонбон и се използва като подправка, например, за да придаде отчетлив вкус на домашните бисквитки. Тази рецепта е достатъчна за една тава с бисквитки.
Необходими продукти:
Кафява захар - 100 гр
Ванилова захар - 1 супена лъжица
Яйце - 1 бр.
Сироп от захарно цвекло - 15 гр
Овесени ядки - 175 гр
Брашно - 100гр
Сол - ½ ч.л.
Бакпулвер - ½ ч.л.
Червена боровинка - 120 гр
Сладък корен на прах - 1 супена лъжица
Суров сладък корен - 1 ½
Начин на приготвяне:
Всички продукти се смесват. Оставят се на хладно за 4 часа. Оформят се кръгли бисквити.
Пекат се във фурната на 200 градуса за 9-12 минути.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Касата водка
10:11 26.11.2020
3 щурецъ
10:26 26.11.2020
4 Овесените бисквитки
13:04 26.11.2020