Шаранът е доста мазна и хранителна риба, като количеството мазнини в него зависи от условията и мястото, в които се е развивал. Като повечето риби, шаранът е източник на ценни ненаситени мастни киселини Омега-3, протеини и различни микроелементи, като фосфор. Ето как да го приготвите бързо и лесно на тиган:
Необходими продукти:
1 шаран
2 лимона
царевично брашно
млян черен пипер
сол
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Почистете шарана от люспите и вътрешностите и го измийте. Нарежете го на средно дебели филии. Намажете филийките със сол и черен пипер. Оставете така 15-20 минути и след това оваляйте обилно в царевично брашно.
Изпържете шарана в сгорещена мазнина до получаването на златиста коричка. Поставете го върху кухненска хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.
Сервирайте го с резени лимони. За гарнитура е много подходяща топла картофена салата.
Коментиран от #5, #8
-2 +13
До коментар #1 от "гостенин":
За компания плюс шпековия салам...!
-1 +5
-1 +4
ОБИЧАМ ВИ ваш и на ФАКТИ БГ ФЕН
-2 +1
До коментар #1 от "гостенин":
Към тоз дълъг обяд парашке 70г,откога зе да ги разбираш. Тез работи, че и часа, браво завистливо Саре...!
Коментиран от #10
-3 +1
-1 +0
До коментар #8 от "Младешки кир ше има ли":
Цял следобяд искаш нещо да ми кажеш! нали знаеш че тея писания скрит, са за жалки хора, бъди мъж къде те засегнах в коя статия, държиш се като на са р-ан, да е б те, да ..
Коментиран от #11, #13
-1 +0
До коментар #10 от "Гост":
Никогаш,,.... изттривалке,,..!?
Коментиран от #12
-0 +3
До коментар #11 от "На, тебе ли":
Плюс, най старата, казахте, каквото имате да казвате,..! (Свръх нахалство се казва на това...!)
-0 +3