Last news in Fakti

29 Ноември, 2020 10:26 8 331 33

Бизнесът на Фики Стораро замря

  • фики стораро-
  • бизнес-
  • наргиле бар

Наргиле барът му е с пуснати кепенци от март месец

Наргиле барът на Фики май е фалирал. Заведението не работи от няколко месеца, като на вратата виси табела “в ремонт”, но вътре не се забелязват майстори. Барът на столичния бул. “Христо Ботев” е с пуснати кепенци от март месец и няма изгледи скоро да заработи пак. Заведението бе глобено преди малко повече от година от Районната здравна инспекция за системно нарушаване на закона, забраняващ на непълнолетни да се възползват от ориенталската наслада. След това дойде коронавирусът, който тотално “уби” бизнеса на Стораро.

“От много време е затворено, последно работеха в началото на март. Сложиха табела, че го ремонтират, но никой не е виждал нито да влизат майстори, нито мебели да внасят, нищо. Май няма да го отварят повече”, коментира продавачка от съседен магазин.

Тони и Фики отвориха наргиле бара преди повече от 3 години. Музикалното семейство направи пищно парти с богати трапези с баклава и локум за откриването, като заведението се радваше на голям интерес от страна на учениците от съседното училище. Тони редовно се оплаква, че менажирането на заведенията му, тъй като освен наргиле бара, той има и сладкарница в “Княжево”, се е оказало трудно. Стораро през 5-6 месеца обикалял за разрешителни от Здравната инспекция, от общината, за да има маси навън и още какво ли не, пише “Уикенд”.

“Наистина е страшна бюрокрацията”, оплаква се Тони, който май не успя да си възвърне инвестицията.

Стораро-младши винаги е мислел за бъдещето си, както и за жените в семейството, които стоят без работа. Той искаше да има печеливш бизнес, когато слезе от сцената, но начинанията му не потръгват. Сладкарницата на Тони се стопанисва от жена му Валя, но и там не се наблюдава наплив от хора, а сладкишите, които се предлагат, определено не са от най-добрите в столицата, отбелязва изданието.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    89 3 Отговор
    Да се хване на работа в Чистота.Една метла и отразителна жилетка най ще му ходят.

    Коментиран от #5

  • 2 Каквото

    51 2 Отговор
    било - било ! Да учи занаят и да бачка !
  • 3 Сбогом

    50 1 Отговор
    лесни пари !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Сливи за смет

    54 4 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    А защо не се върне към корените си? Може да стане чудесен калайджия тоя Издислаф.

    Коментиран от #9

  • 6 Връзкар

    31 0 Отговор
    Така. На всичко идва края.
  • 7 провинциалист от провинция Тракия

    24 3 Отговор
    Спокооо, Баце нема да остави нито един бизнес неспасен, ша удари едно рамо и на Фики.
  • 8 Охо Бохо

    29 2 Отговор
    Кой откъде завари ресторантьор или сладкар става. Понятие си няма ама парите да вложи, а че не разбира няма значение.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 От Варна

    36 3 Отговор
    Да, дойде краят на лесните пари. Защо таткото не изучи сина си за инженер или доктор, а му предаде занаята. А ако Фики-то държи да е певец и е сигурен в таланта си, да изучи пеенето в Консерваторията. Ама за всичко това се изискват мозъчни гънки, които се формират с яко учене, а не с кълчотене на сцена или със зарибяване на крехки души. А тия наргилета да се забранят със закон в обществени заведения . Продават се по сергиите и който иска да си купи за в къщи . Хайде стига чалготия....
  • 11 Какъв

    27 1 Отговор
    бизнесмен може да бъде тоя , без хал хабер от бизнес ? Кръчмите и те затворени , вероятно дълго време , а после никой няма да пилее парите си , а камоли пък за чалга !
  • 12 един от многото

    22 2 Отговор
    В България непрекъснато бъркат и казват на бакалина , бизнесмен , повечето български бизнесмени са си живи бакали.

    Коментиран от #15

  • 13 Не разбраха че в бегето бизнес не върви

    6 5 Отговор
    Тук върви само рекета грабежа от страна на държавата...за да оцеляваш трябва и ти да грабиш от народа и да търсиш инвестици извън бегето
  • 14 Това е отвратително нещо

    12 0 Отговор
    Не е наше наргилето и въпреки, че сменят мундщука му си е,, отврат,,... седнали млади и като някои,, провинциалисти от Тракия, роднини на Дамски, дърпат ли, дърпат, грозна картинка, а вървете всеки ден чистете тези не вълшебни лампи на Аладин, душа да му е яка на човек,, отново греда, за Тонката....!
  • 15 един от стадото

    18 3 Отговор

    До коментар #12 от "един от многото":

    те дори не са бакали. Стария бакалин ставаше рано, отваряше бакалията, набързо една ревизия какво няма, поръчва, после реже, разфасова, сиренето гледа да е със саламурата, кашкавала да е чист без плесен, вафлите наредени, лукчетата на първа линия, киселото мляко прието, прясното наредено, охладено..молива зад ухото и чака първите клиенти. Изглежда лесно, но е работа и то всяка заран. Наргиле бар, тая шитня я измислиха арабите щото са много ''работливи'' и честни. И нашите роми писали се европейци на готово почват най- лесното и доходно без много труд и мозък. Фалирал- каквито клиентите му, такъв и чорбаджията, безделници, не научени на истински труд и навици, търсещи лесното и полулегалното..Бил талант, айде покажи го, не става с плямпане и участие в купени предавания с предварително уговорени бонуси за хиляди. Всичко има край, да хващат метлите всички там от фамилията Стораро и да не се правят на велики, щото се видяха колко струват без маски и грим

    Коментиран от #17

  • 16 Йо Несбьо

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ахахха":

    То там, кюрди, араби, турци, ромеи - какви ли няма?! Денем продават авточасти, нощно време - наркотици и проститутки. Една нощ се разхождам и на няколко места се събрали такива мургави и крещят като малоумни в 3 посред нощ! И това в централна зона на София! Направо го наречи "Малкия Бейрут" и не си играй повече!
  • 17 Ерол

    3 12 Отговор

    До коментар #15 от "един от стадото":

    Ти що не хванеш метлата е бурсук

    Коментиран от #19, #22, #28

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 един от стадото

    14 1 Отговор

    До коментар #17 от "Ерол":

    Ероле, аз когато съм учел и мизерувал по квартири на взема образование и после цял живот да работя и да се доказвам пред тоя и оня, ти или не си бил роден или си карал втори клас три пъти. Такива като мен построиха оня гадния строй, да има да крадете още от него и да се чудите що вече свършва. Пак много издаянихте на готово, на това ви учат, всъщност на нищо не ви учат, готови схеми ви пускат как да я довършите тая държава, но и ти си една пионка и нищо няма да остане и никой няма да се сети за теб след като си изпееш песента.
  • 20 Чичо Колт

    5 0 Отговор
    Ох, сега и него ще го мисля.
  • 21 Анти чалга

    15 0 Отговор
    А така кеф ми на душата . Да му умре бизнеса и даже и като певец да него търсят , че затъпява с прости песни . По селата търсят свинари кравари овчари там да се насочи.
  • 22 един от многото

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ерол":

    Ти да не си Ерол от "Хот чоколейд"?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ФАКИФИКИ

    5 0 Отговор
    ДА МУ ГО НАФАКАМ НА ФИКИ
  • 25 МИНГЯНИН

    4 0 Отговор
    СИНЖИРА ОТ КЕНЕФА ЛИ Е НА ВРАТА МЕ МИРИЗЛИВИЯ ?
  • 26 Оптимист

    3 1 Отговор
    Незабавно да отворят СМС линия.Ще го подкрепим човека,ако не гепят кинтите.
  • 27 ахоихо

    3 0 Отговор
    Я този мазен ц*ганин да каже,кога И КОЙ ЩЕ ПЛАТИ актове за над 50000лв,направени с една оранжева мазна колица,на името на куха фирма?Спира,слагат му скоби,не плаща,махат ги,или не ги слагат,щото нямало на кой,не се знаело на кой е фирмата.Да,точно така.Може да проверите.Сапуна е най-хубавото...
  • 28 Ленин

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ерол":

    Щот не е идиец кат фики.
  • 29 Кокото

    1 0 Отговор
    фЪКИ СТОРАРО
  • 30 слави

    0 2 Отговор
    много сте лоши в тая държава хейтъри такива, защо да не успее момчето кво като е циганин , всъшност българина ненавижда успелите хора дали са други българи и цигани или турци нема значение тука манталитета е белки да му се случи нещо . не бива така променете си мисленето един успял човек дърпа всички около него . не мразете не завиждайте господ дава на всички един се възползва друг не . Манталита ви е лош на всичките цигани българи турци зависливи и зли.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 заката

    1 0 Отговор
    ЦИГАНСКИ ИСТОРИЙ НЕ НИ ИНТЕРЕСУВАТ
  • 33 Кънчо

    1 0 Отговор
    Моите съчувствия към безработните, но жените в семейството на Фики Стораро какво образование са придобили, за да имат работа?