Last news in Fakti

2 Декември, 2020 12:02 4 618 8

Траур в кралското семейство

  • кралско семейство-
  • принц хари-
  • кръстница-
  • почина

Близка до принц Хари е издъхнала преди дни

Лейди Селия Вестей, която бе кръстница на принц Хари, е починала "внезапно, но спокойно" преди дни, гласи официалното изявление на семейството ѝ, съобщава британският в. "The Sun".

Изданието съобщава, че малкият син на принцеса Даяна, който от няколко месеца живее със съпругата и сина си в Съединените щати, се е свързал с наследниците на Вестей, за да изрази своите съболезнования.

Известието за кончината ѝ, поместено във в. "Daily Telegraph", гласи:

"Лейди Селия си отиде от този свят внезапно, но спокойно в събота - 28 ноември. Тя бе възлюбена съпруга на Сам, любяща майка на Уилям, Артър и Мери и баба на Ела, Франки, Сам и Козима. Погребението ѝ ще бъде частно. Цветя ще се приемат само от семейството, но всички опечалени, могат да направят дарение в памет на Селия за любимия ѝ клуб за конна езда "Ebnoy".

Селия Вестей бе една от шестте кръстници на принц Хари, избрани от неговите родители през 1984 година. Британската преса пише, че изборът на Чарлз и Даяна е причинил голям раздор в двора, тъй като са се спрели на нея, вместо на принцеса Ан - единствената дъщеря на кралица Елизабет Втора.

Лейди Селия бе сред близките приятелки на настоящия британски монарх, както и съпругът ѝ Самюел, служил в двореца от 1999 до 2018 година. Преди две години двамата присъстваха на сватбата на херцозите на Съсекс в параклиса "Сейнт Джордж".

Траур в кралското семейство


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кики

    16 2 Отговор
    поредния търтей, вампир
  • 2 в началото помислих че

    20 3 Отговор
    Баба Рептил си е направила човещината да си иде
  • 3 Ерекция Кочева

    11 2 Отговор
    Местя🐘

    Коментиран от #6

  • 4 цнцм ццц

    16 2 Отговор
    Точно така! осведомявайте колонията за това какво се случва в кралският двор на поробителите.
    Не че много ни пука, де.
    А инак, тая е дала добър пример. Пожелавам скоро всичките тия "да си отидат от тоя свят СПОКОЙНО", а защо не и мъчително. Както си отиват поробените от тях?!
  • 5 Съболезнования

    16 0 Отговор
    Ама, какво е направила през живота си?!!!! Любимите клуб за конна езда, Уау!!!! Те "потни" вода не пият!!
  • 6 Местач

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ерекция Кочева":

    Вече преместих със замах!
  • 7 селтак

    1 1 Отговор
    Оооп,преместих го!
  • 8 Чичо Кольо.

    4 4 Отговор
    Няма да станем скоро европейци. Не уважаваме другите а това значи и себе си. Хората си имат традиции и откъде знаем, че жената не е работила. Можем да оплюем и човек за който изобщо не сме чували. Злоба, неграмотност, без човечност и какви ли не още характеристики имаме. Напишете нещо за Царя да видите какво става.