Съвсем скоро ни предстои голямо пазаруване за празниците, събиране с цялото семейство и богата трапеза. Трябва да сме сигурни, че продуктите, които купуваме са качествени и полезни за здравето ни. Има няколко трика, с които можете да се подсигурите, че купувате прясно месо.
1. Пазарувайте от месарски магазини – месото в специализираните за това магазини е много по-прясно от това с супермаркетите. Все пак това е единственият продукт, който можете да откриете в магазина, затова собствениците се грижат то да е прясно. Докато в супермаркетите има безброй видове стоки и месото е само една от тях. Освен това в магазините за месо всичко се кара прясно, свършва бързо и се зарежда отново на следващия ден, предава actualno.com.
2. Обръщайте внимание на миризмата – когато пазарувате от витрина и месото не е опаковано, непременно го помиришете. Пресните продукти не миришат неприятно, а по-застоялите имат особена миризма, която определено може да се опише като отблъскваща.
3. Гледайте за цвета – много е важно видът на месото да е свеж. Прясното свинско месо има розов цвят, не тъмен, нито кафяв. Телешкото месо е наситено червено, а сланината има бял, не жълтеникав цвят. Ако мазнината на едно месо е по-скоро сива, а не бяла, това значи, че месото не е прясно.
4. Вижте дали месото лепне – когато вече сте се прибрали у дома и имате съмнение, че сте взели старо месо, пипнете го. Ако то лепне, това е проблем и най-вероятно е доста старо. Освен това, ако сте напазарували кайма и я натиснете с пръст, тя трябва да връща леко формата си, което значи, че месото е прясно.
5. Взимайте опаковките отзад на рафта – най-често в супермаркетите най-отпред се слагат стоки с най-близък краен срок, а отзад се подреждат по-пресните продукти. Така магазините се уверяват, че няма да изхвърлят стока и тя ще се изкупи. Но вие непременно вижте срока на годност на продуктите най-отзад на рафта и ще видите, че срокът им на годност е по-дълъг.
6. Внимавайте със замразеното месо – ако предпочитате да взимате замразено месо в по-големи количества, там също има трик, за който трябва да следите. Ако по опаковката и месото отвътре има много скреж, значи месото не е прясно и е стояло много дълго време във фризерите.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 zeus
19:28 04.12.2020
2 Onq s konq
19:32 04.12.2020
3 ФЖФ
Коментиран от #7
19:33 04.12.2020
4 Дълбоко виждащ
19:33 04.12.2020
5 Изводът е:
19:54 04.12.2020
6 Анджело
20:14 04.12.2020
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 един от многото
20:35 04.12.2020
9 Само
20:45 04.12.2020
10 Гнус ме е
Коментиран от #12
20:45 04.12.2020
11 Йозеф
21:22 04.12.2020
12 Трай си има
До коментар #10 от "Гнус ме е":
с вкус на ягода,банан, цитрус....Ти само апетит,да имаш!!!21:31 04.12.2020
13 бояджията
04:49 05.12.2020
14 Аз, врачанката
А на Бояджията-коментар#13,ще кажа,че е много прав! Относно боядисването на колбасите имесото са надминали великите художници! И в този ред на мисли искам да викажа-не купувайте хамборски салам на ,,Житница,,защото започнаха и него да боядисват.Когато го пуснаха,като новарткул беше много вкусен и при препичането, нямаше нито вода;нито боя,а напоследък-и вода,която от боята става розово-череена,в зависимост колко боя са сложили.
И накрая,искам да ви пожелая весело изкарване на Коледно-Новогодишните празници! Бъдете живи и здрави!!
06:07 05.12.2020
15 Парашка свинарката
06:23 05.12.2020