4 Декември, 2020 18:05 3 520 25

Плевнелиев и Деси със своя елха на таланта

  • фондация стоян камбарев-
  • деси банова-
  • росен плевнелиев-
  • коледна елха-
  • елха на таланта-
  • даровити деца-
  • благотворителност

И тази година Фондация "Стоян Камбарев" ще превърне Коледата на даровитите деца в приказка

Приказно украсените живи ЕЛХИ НА ТАЛАНТА, за втора поредна година, превърнаха алеята пред НДК в най-красивото коледно място в София. Техните блестящи светлини бяха запалени заедно с голямото Коледно дърво на Столична Община на 1-ви декември.

ЕЛХИ НА ТАЛАНТА е поредната блестяща идея на Фондацията, носеща името на култовия театрален режисьор. Събраните средства и тази година ще отидат за стипендии на даровити деца от десет многодетни семейства в нужда, които ще покрият едногодишните разноски за изкуството, което са избрали. Ще бъдат закупени и подаръци за семействата, а част от средствата ще финансират и едногодишни стипендии на музикалните таланти на Фондацията.

Плевнелиев и Деси със своя елха на таланта
Снимка: Фондация "Стоян Камбарев

Пандемията не позволи провеждането на традиционния празничен концерт с фойерверки, но не можа да спре Деси Тенекеджиева и екипът на Фондация "Стоян Камбарев" да превърнат Коледата на даровитите деца в приказка:

"Прелестно красиво е! Тези блестящи ЕЛХИ НА ТАЛАНТА са подарък от нас за всички софиянци и гости на града. Щастлива съм, че успях да се върна от Лондон и за втора поредна година да сбъднем Коледата на тези невероятни деца!

Бих искала специално да отбележа жеста на Почетния член на Фондацията Президента Росен Плевнелиев и очарователната му съпруга Деси, които се присъединиха към мисията ни и дариха средства за кампанията. Така те имат своя прекрасна ЕЛХА НА ТАЛАНТА и продължават дългогодишната си подкрепа към младите таланти на Фондация "Стоян Камбарев". Този щедър благотворителен жест от страна на бившия държавен глава не е еднократен. Запомнила съм думите му :"Човек остава в историята не с това, което е взел, а с това, което е дал!" Сърдечно благодарим за партньорството на Столична Община и най-вече на нашия Коледен ангел г-жа Петя Нановска и PRО PLANTS - лидер в озеленяването и ландшафтния дизайн, за най- сериозното дарение, а именно всички чудесни живи елхи, поръчани специално от Италия- невероятно красиви, богати и симетрични, със специална коренова система, подходяща за залесяване.

Миналогодишните 35 Елхи на Таланта положиха начало на Гора на Таланта в Южния Парк, която ще разрасне с новите Елхи през пролетта. Освен това Петя Нановска и екипът ѝ ни подкрепиха изцяло както логистично, така и при украсяването на елхите - процес продължил цяла седмица. На всяка Елха на Таланта има близо двеста играчки, гирлянди и лампички. Елхите са в различен цвят, според желанието на дарителите, а на специални табелка се виждат и техните топли коледни пожелания. Всеки един от дарителите е много важен. В това тежко и несигурно за всички време, да отделиш средства, за да дадеш крила на младите и талантливите говори за високи човешки добродетели" - сподели Деси Тенекеджиева.

Плевнелиев и Деси със своя елха на таланта
Снимка: Фондация "Стоян Камбарев

Първите коледни благодетели, подкрепили талантливите деца, са УникКредит Булбанк- официалната банка на Фондацията, най-големият личен дарител г-жа Нели Беширова - собственик на енергийния лидер Риск Инженеринг и бизнес дамата г-жа Гергана Ташкова от Марс Армор.

Към Благотворителната кампания се присъединяват за втора година и дългогодишните приятели от ТECHOPOLIS и Practiker, ПОК СЪГЛАСИЕ, WILKINSON Sword, шоколадовото изкушение MЕRCI, EasyCredit и NOVA Film, които отново направиха дарения за талантливите деца.

Кауфланд е един от най-сериозните партньори на Коледната кампания и освен, че украси своя Елха на Таланта, подари ваучери за покупки в голямата хранителна верига за всички даровити деца и семействата им, както в София, така и в Бургас.

Актавис промени своето име на Тева, но не промени грижата към младите таланти на България и с името и логото на TEVA отново застава зад кампанията Елхи на Таланта.

И тази година сред верните приятели на Фондация "Стоян Камбарев" са бизнесмените Атанас Динев- построил бутиковата сграда Кари Хоум, Звезделин Протопопов собственик на естетични клиники Pro Derma, лидерът в производството на тютюн в България Нешо Миранов, известният защитник на човешките права и член на УС на Фондацията адв. Анна Попова и американската компания DraftKings - лидер в дигиталните спортни развлечения и залагания. Всички те вече украсиха своя Елха на Таланта и подкрепиха даровитите деца. А благодарение на ПРИЗМА- светлинни решения и БИЗЕД Елхите на Таланта отново греят с магична и блестяща светеща украса. Основни партньори по популяризиране на каузата с outdoor- кампании са IDEA Comm и Метрореклама.

Плевнелиев и Деси със своя елха на таланта
Снимка: Фондация "Стоян Камбарев

Фондацията приветства с добре дошли новите коледни ангели: семейството на д-р Мажена и Георги Панови и синът им Александър, LIGNA Group- една от водещите европейски компании в интериорния дизайн и обзавеждането и дентална клиника AllDental, която ще се грижи за денталното здраве на всички млади таланти с индивидуална грижа и внимание.

Избраните даровити деца са от цяла България. Освен финансовата помощ, всички те ще получат и огромни колети с коледни подаръци и ваучери за покупки от хранителни вериги и търговски центрове от дарителите, закупили свои Елхи и от други приятели на Фондацията.

ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА ще греят до края на януари 2021г., след което ще бъдат подарени на Столична Община и залесени в ГОРА НА ТАЛАНТА - продължение и символ на каузата на кампанията. Идеята е коледната екологична инициатива на Фондация "Стоян Камбарев" да стане традиционна и национална и в тази гора, след 10 години да има повече от 500-600 дървета.

На 6 декември в центъра на Бургас също ще грейнат шест Елхи на Таланта. Община Бургас заедно с две от големите компании в България - Лукойл Нефтохим Бургас и Порт България Уест са първите, които се включват в благотворителната акция в града. Другите Елхи са подарък от Фондация "Стоян Камбарев" за Общината, с надеждата през следващата година броят на бургаските дарители да расте, за да се подкрепят повече талантливи деца от красивия черноморски град.

Плевнелиев и Деси със своя елха на таланта
Снимка: Фондация "Стоян Камбарев


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zeus

    86 1 Отговор
    Кой се интересува от един мъж под чехъл и провален президент, дето Баце му дърпаше ушето?
  • 2 Талант

    61 1 Отговор
    за лъжи , грабене и всичко за пари !
  • 3 ПОВРЪЩАМ ВЕЧЕ

    57 1 Отговор
    Гьотверени бг!
  • 4 Абе

    62 1 Отговор
    Три утки се снимали :D само не е ясно коя от трите е грозната приятелка, която всяка компания има ахахахах
  • 5 ШЕФ МАНДЖЕФ

    45 1 Отговор
    На бай плевню ша му сваря 15 годишен боб без да му сменям водата да може да ма сплменава докьт е жив...
  • 6 Моля

    46 1 Отговор
    не разваляйте предпразничната атмосфера , до колкото е възможна в тази ситуация , на гражданите ни , чрез тези субекти и тъпните им ! Отвратително е !!!

    Коментиран от #11

  • 7 ПСР

    32 1 Отговор
    България е страна,родила много таланти.
    Интересна инициатива.Първо,тайничко приватизираш едни милиони от Народа,по времето на т.нар."Преход".После,гледайки прогнозата за времето,в имението на Третия ръкав,се сещаш,че трябва да се подкрепят талантливи деца и младежи.Поне тези,все още пребиваващи на БГ територията.С мазна усмивка,при това.
  • 8 Това е един

    28 1 Отговор
    Мушмо...... РоГ
  • 9 Ох да ви уеба

    40 0 Отговор
    Затвор за тоя продажник
  • 10 жена му

    45 0 Отговор
    Какво го показвате тоя г.е.й.
    Престъпник,крадец,слуга на тиквата...
  • 11 ПСР

    28 0 Отговор

    До коментар #6 от "Моля":

    Точно така е!Не стигат всички останали стресове-сега изплуват и тези,двамцата.Нещо доста нагличко и перверзно има в това,уви.Особено,щом става дума за лицето Плевнелиев.
  • 12 анонимен

    36 0 Отговор
    Смешно семейство, той глупав, а тя интересчийка.....
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Да го

    24 0 Отговор
    набучат на върха та елхата !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Грозения помак

    22 0 Отговор
    Никога не ми е бил президент, отвращавам се от Нея! Излагация
  • 17 Лорд Евгени Минчев

    2 21 Отговор
    Най добрия президент , винаги лъчезарен, усмихнат много готен

    Коментиран от #18

  • 18 веселяк

    16 0 Отговор

    До коментар #17 от "Лорд Евгени Минчев":

    Това неговото не е усмивка, това е тик!
  • 19 Behemoth

    12 0 Отговор
    Тия са като герои на Стивън Кинг.....както ти се усмихват могат да впият зъби в гърлото ти...
  • 20 N÷1

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Браво Козлодуй, така те искам, понякога човек трябва да действа твърдо и думите са излишни...
  • 21 НО НАЙ ЛОШОТО

    11 0 Отговор
    Е ЧЕ Е ПРЕДАТЕЛ. .ЧУЖД АГЕНТ. .ЧЕ Е ДЖЕНДЕР ТОВА ВЕЧЕ Е НОРМАЛНО ДАЖЕ Е В ЕВРОГЕИСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ! !!😀😁😂😃😄
  • 22 hmhmhm

    8 0 Отговор
    Деси до Деси до Деси - що е то?
  • 23 Ще повърна

    7 0 Отговор
    Моля ви махнете я тази снимка, ще повърна.... Една булонка, една, дето е красива като вълк, и една, дето е толкова тъпа, че не знае как да позира!
  • 24 Шопо

    5 0 Отговор
    И трите каки на снимката стават за джугараджагара
  • 25 сашо

    1 0 Отговор
    ПАК ПЛЕВНАЛЙЧЕТО.АМАН.