От време на време е добре да се глезим с нещо по-специално за хапване като със скариди в сметанов сос, пише actualno.com. Ето как да ги приготвите:
Необходими продукти:
700 г скариди
250 мл сметана
100 г кашкавал
2 скилидки чесън
олио или зехтин
сол черен пипер
Начин на приготвяне:
Размразете скаридите и ги подсушете. Ако трябва ги почистете преди това.
Запържете ги в тиган с олио или зехтин около 6-8 минути. Добавете солта, черния пипер и други подправки по ваш вкус. Добавете сметаната и от момента на кипване намалете огъня на минимум. Поръсете с настъргания кашкавал и разбъркайте до разтопяване на кашкавала. Махнете от огъня. По желание може да поръсите с магданоз.
Коментиран от #13
-1 +15
-2 +14
-1 +6
Коментиран от #8
-2 +9
-1 +6
-2 +6
До коментар #4 от "Гост":
За вечеря, ако не можете без месо - пилешко на скара/грил, запечен колбас като сандвич, лека пица., хайде и скумрия в доматен сос - но консерва,
-1 +5
-1 +4
-0 +1
какво иска да постигне това момиче с тия рецепти?
Вчера имаше рецепта в която освен другите продукти-недоразумения имаше и някакво "АНОА" или нещо подобно, дето аз, макр да съм запален по готвенето на изчанчени манджи, дори и не съм го чувал
-1 +4
-0 +0
До коментар #1 от "Дългият":
Ми те и пресни да са, пак същата работа. Спокойно може да ги ползваш да биеш врАбци с тях.. На скаридите, добре почистени им стигат 2-3 мин. Иначе аз поне веднаж седмично си правя гаридомакаронада, класика в Средиземноморската кухня....всичко останало е разсипия на материала.Да ...и най -вкусните скариди са малките ''габари'' от залива Амвракикос. Доказано ...
-0 +4
-0 +4
-0 +1