ФАКТИ.БГ

Рецепта за вечеря: Скариди със сметанов сос

Поглезете сетивата си с това ястие

Публикувана: 16 Януари, 2021 16:05
15 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1788
Рецепта за вечеря: Скариди със сметанов сос
Снимкa: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.

От време на време е добре да се глезим с нещо по-специално за хапване като със скариди в сметанов сос, пише actualno.com. Ето как да ги приготвите:

Необходими продукти:

700 г скариди

250 мл сметана

100 г кашкавал

2 скилидки чесън

олио или зехтин

сол черен пипер

Начин на приготвяне:

Размразете скаридите и ги подсушете. Ако трябва ги почистете преди това.

Запържете ги в тиган с олио или зехтин около 6-8 минути. Добавете солта, черния пипер и други подправки по ваш вкус. Добавете сметаната и от момента на кипване намалете огъня на минимум. Поръсете с настъргания кашкавал и разбъркайте до разтопяване на кашкавала. Махнете от огъня. По желание може да поръсите с магданоз.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.5 от 6 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Дългият
1 Отговор
Ако са бланширани,след 6..8 минути ще са като подметка...

Коментиран от #13


Оценка:
-1 +15

гост
2 Отговор
Кви скариди , зехтин...кви 5 лв .? Филия корав хляб, малко сол и червен пипер , полято с малко олио ... и радост ! Циганска баница му казваме .

Оценка:
-2 +14

Ранд
3 Отговор
Брей ....ще кажа на прислужницата да ги сготви !

Оценка:
-1 +6

Гост
4 Отговор
Нали писах веднъж, за вечеря трябва да избягваме пържени храни,и най вече риба, морски дарове и подобни. Те се приготвят в събота или неделя между 14 и 15 ч. Дълъг обяд с бяло вино или бира, зеленчуците задължително овкусяваите за по добро усвояване и храносмилане.

Коментиран от #8


Оценка:
-2 +9

5
Този коментар е премахнат от модератор.
Кой
6 Отговор
ядете скариди в Булгар??? Мизерия

Оценка:
-1 +6

Ако
7 Отговор
се пържат 6-8 минути , после завират със сметана и не знам колко седят в нея , дори на бавен огън , накрая ще загубят вкуса на море , ще са жилави и с вид на барабонки ! И язък за скаридите ! 2 - 3 минути запържени в хубав зехтин , поръсени със счукан чесън и магданоз и оставени да отдъхнат минута две в тигана под капак стават супер ! По желание може и на вкус да се добави счукан червен лютичък пипер !

Оценка:
-2 +6

Добавям
8 Отговор

До коментар #4 от "Гост":


За вечеря, ако не можете без месо - пилешко на скара/грил, запечен колбас като сандвич, лека пица., хайде и скумрия в доматен сос - но консерва,

Оценка:
-1 +5

Фактология
9 Отговор
Не обичам скариди..Предпочитам октопод на скара и калмари пържени,но в заведения покрай морето, които се зареждат директно от рибарите.Това удоволствие в България го няма.Затова ще чакам византиеца да отвори границата и тогава.

Оценка:
-1 +4

Лора
10 Отговор
Моля, без соса....!

Оценка:
-0 +1

7sfc7c
11 Отговор
Това момиче така и не разбрах, защо препоръчва такива рецепти? НЯма как да блесне, защото я знам, че яде лютеница от на мама (в буркани от село). Знам ,че едва ли може и яйца да опържи, понеже такива като нея са скарани с готвенето.
какво иска да постигне това момиче с тия рецепти?
Вчера имаше рецепта в която освен другите продукти-недоразумения имаше и някакво "АНОА" или нещо подобно, дето аз, макр да съм запален по готвенето на изчанчени манджи, дори и не съм го чувал

Оценка:
-1 +4

ГРАД КОЗЛОДУЙ
12 Отговор
точно с такъв сос едни пcиxoпaти ми напълниха задният двop снощи

Оценка:
-0 +0

Ел Греко
13 Отговор

До коментар #1 от "Дългият":


Ми те и пресни да са, пак същата работа. Спокойно може да ги ползваш да биеш врАбци с тях.. На скаридите, добре почистени им стигат 2-3 мин. Иначе аз поне веднаж седмично си правя гаридомакаронада, класика в Средиземноморската кухня....всичко останало е разсипия на материала.Да ...и най -вкусните скариди са малките ''габари'' от залива Амвракикос. Доказано ...

Оценка:
-0 +4

Ел Греко
14 Отговор
Да допълня- добре е преди да се дръпне тигана със скаридите, да се фламбират с малко( 50-100мл, според количеството скариди) ''Узо''..стават..фантазия.

Оценка:
-0 +4

Ел Греко
15 Отговор
Публикувано във факти.бг:за вкус да се добави счукан червен лютичък пипер ! ..Ти ма уби направо. Това да не е шкембе чорба бе, пич...На скаридите много добре пасва босилек(василико)..сух или пресен . В Гърция има един босилек, аз му казвам ''лимонов'', защото като цъфти има едни малки, жълти цветчета, а като го напръскаш с малко вода ухае неземно...ако намериш от него...после ми се обади дали си ял нещо по-вкусно.

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Росен Плевнелиев
Росен Плевнелиев в интервю за германския вестник „Франкфуртер алгемайне цайтунг”.
Има много признаци за руско финансиране на антиевропейски партии и медии в България, както в други държави от Европейския съюз"

Още бисери
ТОП 5