ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Печена тиква с мляко и яйца

Лесен десерт

Публикувана: 26 Януари, 2021 10:05
4 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1531
Рецепта на деня: Печена тиква с мляко и яйца
Снимкa: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.

Необходими продукти:

1 тиква

1 ч.ч. захар

1 л прясно мляко

6 яйца

ванилия

Начин на приготвяне:

Почистената и обелена тиква се нарязва на кубчета. Слага се в тава във фурната за 10-15 минути да омекне малко. Залива се със смес от прясно мляко, захар, яйца и ванилията.

Пече се около 40-45 минути, докато се стегне кремът.

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.8 от 6 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
1
Този коментар е премахнат от модератор.
Name
2 Отговор
Само маслото сте забравили. Приготвя се както макарони на фурна, става страхотен десерт. Абаче тиквата да се настърже.

Оценка:
-1 +3

Тиква, приготвена
3 Отговор
Като десерт я обожавам, сготвена, не е за мен....!

Оценка:
-0 +4

4
Този коментар е премахнат от модератор.
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Дражен Крушел
Хърватският журналист представя състоянието на българския национален отбор:
Най-силният български играч тези дни е Борислав Михайлов."

Още бисери
ТОП 5