Last news in Fakti

10 Февруари, 2021 16:05 3 942 4

Рецепта за вечеря: Канелони с гъби и ароматни подправки

  • канелони-
  • гъби-
  • печурки-
  • манатарки-
  • подправки-
  • какво да сготвя-
  • италианска кухня

Една вълнуваща сетивата рецепта

Рецепта за вечеря: Канелони с гъби и ароматни подправки - 1
Снимкa: Shutterstock

Зарадвайте вашите близки с това вкусно италианско ястие по рецепта на Джъстин Скофийлд, представена от trafficnews.bg.

Необходими продукти:

250 г канелони

За пълнежа:

1 глава лук

2 скилидки чесън

1/2 връзка салвия

1/4 връзка мащерка

500 г кафяви печурки

500 г печурки

1/2 ч.ч. сушени манатарки

1/2 ч.ч. бяло вино

За доматения сос:

1/2 глава лук

1 скилидка чесън

3 консерви х 400 г смлени домати

1 ч.ч. листа босилек

сол и черен пипер

зехтин екстра върджин

Начин на приготвяне:

За пълнежа накиснете сушените манатарки в гореща вода и ги оставете за 10 минути настрана. Нарежете двата вида гъби на малки кубчета.

Обелете лука и чесъна и ги нарежете на ситно. Загрейте 2 с.л. зехтин в дълбок тиган и запържете лука и чесъна до омекване. Добавете двата вида печурки и усилете огъня. Добавете още малко зехтин и разбъркайте. Добавете нарязаните накиснати сушени манатарки заедно с течността, както и бялото вино. Овкусете със сол и черен пипер. Гответе гъбите докато омекнат, а течността се изпари. Накъсайте листата салвия и добавете листенцата мащерка.

За доматения сос загрейте 2 с.л. зехтин и запържете в него нарязаните на ситно лук и чесън. Щом лукът омекне, добавете доматите и овкусете със сол и черен пипер. Накъсайте листата босилек на едро. Гответе на умерен огън в продължение на 25-30 минути.

Напълнете канелоните с пълнежа от гъби, за улеснение използвайте пош.

На дъното на тава сипете половината доматен сос. Подредете в него пълнените канелони и залейте с останалия доматен сос. Покрийте тавата с лист алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-40 минути.

Поднесете порция пълнени канелони с гъби, поръсени с листенца босилек или сирене по желание.

Насладете се на резултата с чаша червено вино!


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брендилия

    2 1 Отговор
    Е, Вени щом рецептата събужда сетивата си заслужава вниманието! А, чакай и за финал червено вино. Ммм...

    Коментиран от #4

  • 2 РАДИО ЕЛТО

    1 1 Отговор
    супер
  • 3 Лора

    1 1 Отговор
    Канелони с пилешко или хубава каймица с хубави подправки...!
  • 4 мастършеф

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Брендилия":

    Пак ли няма за кого да сготвиш манджата?Все не ти излиза късмета.