ФАКТИ.БГ

Рецепта за вечеря: Канелони с гъби и ароматни подправки

Една вълнуваща сетивата рецепта

Публикувана: 10 Февруари, 2021 16:05
4 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2170
Рецепта за вечеря: Канелони с гъби и ароматни подправки
Снимкa: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.

Зарадвайте вашите близки с това вкусно италианско ястие по рецепта на Джъстин Скофийлд, представена от trafficnews.bg.

Необходими продукти:

250 г канелони

За пълнежа:

1 глава лук

2 скилидки чесън

1/2 връзка салвия

1/4 връзка мащерка

500 г кафяви печурки

500 г печурки

1/2 ч.ч. сушени манатарки

1/2 ч.ч. бяло вино

За доматения сос:

1/2 глава лук

1 скилидка чесън

3 консерви х 400 г смлени домати

1 ч.ч. листа босилек

сол и черен пипер

зехтин екстра върджин

Начин на приготвяне:

За пълнежа накиснете сушените манатарки в гореща вода и ги оставете за 10 минути настрана. Нарежете двата вида гъби на малки кубчета.

Обелете лука и чесъна и ги нарежете на ситно. Загрейте 2 с.л. зехтин в дълбок тиган и запържете лука и чесъна до омекване. Добавете двата вида печурки и усилете огъня. Добавете още малко зехтин и разбъркайте. Добавете нарязаните накиснати сушени манатарки заедно с течността, както и бялото вино. Овкусете със сол и черен пипер. Гответе гъбите докато омекнат, а течността се изпари. Накъсайте листата салвия и добавете листенцата мащерка.

За доматения сос загрейте 2 с.л. зехтин и запържете в него нарязаните на ситно лук и чесън. Щом лукът омекне, добавете доматите и овкусете със сол и черен пипер. Накъсайте листата босилек на едро. Гответе на умерен огън в продължение на 25-30 минути.

Напълнете канелоните с пълнежа от гъби, за улеснение използвайте пош.

На дъното на тава сипете половината доматен сос. Подредете в него пълнените канелони и залейте с останалия доматен сос. Покрийте тавата с лист алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-40 минути.

Поднесете порция пълнени канелони с гъби, поръсени с листенца босилек или сирене по желание.

Насладете се на резултата с чаша червено вино!

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.5 от 2 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Брендилия
1 Отговор
Е, Вени щом рецептата събужда сетивата си заслужава вниманието! А, чакай и за финал червено вино. Ммм...

Коментиран от #4


Оценка:
-1 +2

РАДИО ЕЛТО
2 Отговор
супер

Оценка:
-1 +1

Лора
3 Отговор
Канелони с пилешко или хубава каймица с хубави подправки...!

Оценка:
-1 +1

мастършеф
4 Отговор

До коментар #1 от "Брендилия":


Пак ли няма за кого да сготвиш манджата?Все не ти излиза късмета.

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Тодор Батков
Президентът на Левски Тодор Батков коментира победата над аутсайдера ФК Сараево с 1:0 в среща от Лига Европа.
Какво да им се плашим на тия?! Ние пътуваме с правителствения самолет, правим разходи за подготовки, а те са дошли с рейс....."

Още бисери
ТОП 5