ФАКТИ.БГ

Кое е НЕнормално сексуално поведение и влечение?

Симптоми, видове, диагностика и лечение на сексуалните разстройства

Публикувана: 25 Февруари, 2021 00:30
184 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 8929
Кое е НЕнормално сексуално поведение и влечение?
Снимкa: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 1.5 от 12 гласа.

Разстройствата на сексуалното влечение са обяснени като ненормално сексуално поведение или импулси, характеризиращи се с интензивни сексуални фантазии и подтици, които продължават да рецидивират. Желанията и интересите могат да включват необичайни предмети, дейности или ситуации, които обикновено не се считат за сексуално възбуждащи от другите, обяснява framar.bg.

При засегнатите често е необходимо удовлетворение на интересите, които имат, за да функционират сексуално, въпреки факта, че те могат да бъдат и източник на значителни страдания. Всички тези разстройства на сексуалното влечение (парафилии) могат да доведат до лични, социални и професионални проблеми, а човек с парафилия може да бъде категоризиран като „извратен“. Провокираното поведение може също да има сериозни социални и правни последици.

Нетрадиционните модели на сексуална възбуда се считат за патологични нарушения, само когато се отговарят и на двата критерия:

Да са интензивни и устойчиви във времето.

Да причиняват значително увреждане в социални, професионални или други важни области на функциониране, вредят или имат потенциал да навредят на други хора (например деца или несъгласни възрастни).

Хората с парафилно разстройство могат да имат силна привързаност, реципрочна емоционална и сексуална близост с партньор, който се съгласява да участва в техните фантазии и желания. Други аспекти на лична и емоционална настройка също могат да бъдат нарушени.

Моделът на нарушена еротична възбуда обикновено е доста добре развит преди пубертета. Включени са поне 3 процеса:

Тревожността или ранната емоционална травма пречат на нормалното психосексуално развитие.
Стандартният модел на възбуда се заменя с друг модел, понякога чрез ранно излагане на мощно изразени сексуални преживявания, които завишават критерия на човек за сексуално удоволствие.
Моделът на сексуална възбуда често придобива символични елементи (например фетишът символизира обекта на възбуда).
В повечето култури парафилиите са много по-често срещани сред мъжете. Биологичните причини за неравномерното разпределение могат да съществуват, но са слабо дефинирани.

Рискови фактори

Биологичните проблеми, за които се смята, че са рискови фактори за парафилиите, включват:

някои различия в мозъчната активност по време на сексуална възбуда
общата структура на мозъка

Специалистите по психично здраве откриват, че педофилите от мъжки пол имат по-ниски IQ резултати при психологически тестове в сравнение с мъжете, които не страдат от това разстройство. Изследванията също така установяват, че те са склонни да имат история на страдание в по-ранни класове в училище от техните съученици, независимо от интелектуалните способности и стилове на обучение.

Съществуват редица психологически теории за това как се развиват парафилиите. Някои разглеждат тези разстройства като проява на спряло психосексуално развитие. Други приемат, че парафилните поведения защитават психиката на човека срещу безпокойство (защитен механизъм). Трети смятат, че парафилиите са резултат от необичайни сексуални преживявания в ранните етапи от живота, подсилени от оргазъм. Някои разглеждат тези разстройства като друга форма на обсесивно-компулсивно разстройство.

От психологическа гледна точка, педофилите, които действат чрез сексуално оскърбление, са склонни да развият грубо изкривяване на рационалното мислене, тъй като използват позицията си на силово предимство и гледат на обидата като подходящ начин за задоволяване на техните нужди. Те гледат на децата като на равностойни сексуални същества спрямо възрастните и считат сексуалните си нужди за неконтролируеми.

Друга теория за рисковите фактори за парафилията е, че те са свързани с етапите на детското психологическо развитие като темперамент, ранно формиране на отношенията, повтаряне на травматични събития и нарушено развитие на сексуалността, както следва:

Темперамент: склонност към това, детето да бъде прекалено потискано или неконтролирани емоции и поведение.

Ранно формиране на отношенията: липса на стабилно самосъзнание, проблеми с контрола на емоциите, търсене на помощ и комфортни отношения с другите.

Многократно травмиране: хората, които са жертва на сексуална или друга форма на насилие, особено ако това се случва по време на детството, могат да се определят като насилници в някой етап от живота им, така че да изпълнят това, което им е нанасяно, когато са били жертва. Те могат също така да опитат да отстранят травмата, като по някакъв начин си навредят.
Непълно развитие на сексуалността: моделите на това, което носи едно сексуално удоволствие са склонни да се формират от юношеството. Хората, отгледани в домакинство, което е сексуално разкрепостено или инхибирано, са изложени на по-висок риск от развитие на разстройство на сексуалното влечение.

Факторите на семейната среда за развитие на парафилия, включват чести конфликти между родители или липса на родителски надзор, липса на привързаност от страна на майката и като цяло, болните не се чувстват обичани от родителите си. Хората с парафилия са склонни да имат проблеми със създаването и поддържането на приятелски и други отношения.

Симптоми

Докато желаният сексуален стимулант за страдащия от парафилия зависи от специфичния вид разстройство на сексуалните влечения, то характеристиките на заболяването често са много сходни. Интензивността на сексуалното влечение може да бъде достатъчно висока, за да причини дистрес.

Необичайният или забранен характер на парафилията често причинява симптоми на вина и страх от наказание. Страдащите могат да изпитат депресия или тревожност, която временно се облекчава чрез участие в парафилно поведение, като по този начин се стига до пристрастяващ цикъл.

Видове

Описани са десетки разстройства на сексуалното влечение, но повечето са необичайни или редки. Най-често срещаните са:

Фетишизъм
Фетишистки трансвестизъм
Ексхибиционизъм
Воайорство
Педофилия
Садомазохизъм
Множествени разстройства на сексуалното влечение
Други разстройства на сексуалното влечение
Разстройство на сексуалното влечение, неуточнено

Диагностика

Обикновено лекарите по психично здраве помагат да се постави диагнозата парафилия, включително лицензирани психиатрични терапевти, психиатри, психолози, психиатрични сестри, лекарски асистенти и социални работници. Един от тези специалисти ще проведе или насочи болния за обширен медицински и физикален преглед като част от установяването на диагнозата.

За да се гарантира, че човекът не страда от заболяване, което би могло да усложни оценката или лечението на разстройството, медицинските специалисти често извършват рутинни лабораторни изследвания по време на първоначалната оценка.

Като част от този преглед на пациента може да му бъдат зададени поредица от въпроси от стандартизиран въпросник или тест, за да се оцени наличието на парафилни симптоми. Специалистът по психично здраве ще проведе задълбочено проучване за всяка история или наличие на всички симптоми за разстройство на психичното здраве, така че парафилията може да бъде разграничена от други видове психични разстройства.

Хората с педофилия също могат да страдат от личностно разстройство или разстройство на настроението, а около 60% имат допълнителна парафилия, като ексхибиционизъм, воайеризъм или садизъм.

За да се постави диагноза разстройства на сексуалното влечение, пациентът трябва да:

изпитва повтаряща се, значителна сексуална възбуда от специфичния обект на привличане
сблъсква се с подтици, фантазии или предприема неморални действия
изпитвате симптомите в продължение на най-малко 6 месеца
достига се до степен на значителни нива на страдание или отрицателно влияние върху работата, социалната функция или други важни аспекти от живота

Лечение

Използва се основно психотерапия, а в някои случаи се комбинира и с медикаментозна за по-добър ефект.

Поставете оценка на статията:
Оценка 1.5 от 12 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
1
Този коментар е премахнат от модератор.
ГРАД КАЗАНЛЪК
2 Отговор
Секса е не нормален за това не го практикувам.

Коментиран от #120


Оценка:
-12 +7

3
Този коментар е премахнат от модератор.
4
Този коментар е премахнат от модератор.
5
Този коментар е премахнат от модератор.
ГРАД КАЗАНЛЪК
6 Отговор
благодаря ви за поредната изключително интересна и информативна информация госпожо МАРИНОВА ас смятам че по темата няма нищо строго ИНДИВИДУАЛНО нормалното е ясно най хубавия секс е ХЕТЕРО секса обикновения между един мъж и една жена и трябва да се прави само слет сватбата а РОМАНТИКАТА си остава най ВАЖНОТО и не бива никога да се губи а най правилната поза е мисионерската поза НЕНОРМАЛНОТО в секса е да се случва бес хората да се женени и всички исвратени пози при които няма ЗРИТЕЛЕН контакт кучешка обърканата ездачка и прочие най НЕНОРМАЛНО и дори престъпно в секса е така наречената орална любов която обесценява жената и даже не е никаква любов

Коментиран от #10, #16, #31, #36, #115, #117, #123, #125


Оценка:
-15 +10

7
Този коментар е премахнат от модератор.
8
Този коментар е премахнат от модератор.
9
Този коментар е премахнат от модератор.
10
Този коментар е премахнат от модератор.
11
Този коментар е премахнат от модератор.
МИЛЕНИУМ
12 Отговор
ако може по сериозни диалози да водиме

Коментиран от #20, #30


Оценка:
-6 +7

13
Този коментар е премахнат от модератор.
14
Този коментар е премахнат от модератор.
РАДИО ЕЛТО
15 Отговор
БЛАГОДАРЯ ви госпожа МАРИНОВА интересна поучителна статия

Коментиран от #17


Оценка:
-7 +5

6ix9ine
16 Отговор

До коментар #6 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":


"обърканата ездачка" харесва ми това име железен

Оценка:
-1 +4

17
Този коментар е премахнат от модератор.
РАДИО ЕЛТО
18 Отговор
хетеро секса по взаймно съгласие е най нормален

Коментиран от #107


Оценка:
-6 +6

ГРАД КАЗАНЛЪК
19 Отговор
Защо изобщо има секс не може ли да има само опрашване?

Коментиран от #22


Оценка:
-2 +8

20
Този коментар е премахнат от модератор.
21
Този коментар е премахнат от модератор.
22
Този коментар е премахнат от модератор.
АУТИСТ
23 Отговор
мастурбацията полезна ли е

Коментиран от #27


Оценка:
-0 +9

24
Този коментар е премахнат от модератор.
25
Този коментар е премахнат от модератор.
26
Този коментар е премахнат от модератор.
27
Този коментар е премахнат от модератор.
28
Този коментар е премахнат от модератор.
29
Този коментар е премахнат от модератор.
30
Този коментар е премахнат от модератор.
31
Този коментар е премахнат от модератор.
32
Този коментар е премахнат от модератор.
33
Този коментар е премахнат от модератор.
34
Този коментар е премахнат от модератор.
35
Този коментар е премахнат от модератор.
36
Този коментар е премахнат от модератор.
37
Този коментар е премахнат от модератор.
38
Този коментар е премахнат от модератор.
39
Този коментар е премахнат от модератор.
40
Този коментар е премахнат от модератор.
41
Този коментар е премахнат от модератор.
42
Този коментар е премахнат от модератор.
43
Този коментар е премахнат от модератор.
44
Този коментар е премахнат от модератор.
45
Този коментар е премахнат от модератор.
46
Този коментар е премахнат от модератор.
47
Този коментар е премахнат от модератор.
48
Този коментар е премахнат от модератор.
49
Този коментар е премахнат от модератор.
50
Този коментар е премахнат от модератор.
51
Този коментар е премахнат от модератор.
52
Този коментар е премахнат от модератор.
53
Този коментар е премахнат от модератор.
54
Този коментар е премахнат от модератор.
55
Този коментар е премахнат от модератор.
56
Този коментар е премахнат от модератор.
57
Този коментар е премахнат от модератор.
58
Този коментар е премахнат от модератор.
РАДИО ЕЛТО
59 Отговор
МИЛЕНА
ДОБРО УТРО И ПРИЯТНА НОЩ

Коментиран от #136


Оценка:
-6 +3

60
Този коментар е премахнат от модератор.
61
Този коментар е премахнат от модератор.
62
Този коментар е премахнат от модератор.
63
Този коментар е премахнат от модератор.
64
Този коментар е премахнат от модератор.
65
Този коментар е премахнат от модератор.
66
Този коментар е премахнат от модератор.
67
Този коментар е премахнат от модератор.
68
Този коментар е премахнат от модератор.
69
Този коментар е премахнат от модератор.
70
Този коментар е премахнат от модератор.
71
Този коментар е премахнат от модератор.
72
Този коментар е премахнат от модератор.
73
Този коментар е премахнат от модератор.
74
Този коментар е премахнат от модератор.
75
Този коментар е премахнат от модератор.
76
Този коментар е премахнат от модератор.
77
Този коментар е премахнат от модератор.
78
Този коментар е премахнат от модератор.
79
Този коментар е премахнат от модератор.
80
Този коментар е премахнат от модератор.
81
Този коментар е премахнат от модератор.
82
Този коментар е премахнат от модератор.
83
Този коментар е премахнат от модератор.
84
Този коментар е премахнат от модератор.
85
Този коментар е премахнат от модератор.
86
Този коментар е премахнат от модератор.
87
Този коментар е премахнат от модератор.
88
Този коментар е премахнат от модератор.
89
Този коментар е премахнат от модератор.
90
Този коментар е премахнат от модератор.
91
Този коментар е премахнат от модератор.
92
Този коментар е премахнат от модератор.
93
Този коментар е премахнат от модератор.
94
Този коментар е премахнат от модератор.
95
Този коментар е премахнат от модератор.
96
Този коментар е премахнат от модератор.
97
Този коментар е премахнат от модератор.
98
Този коментар е премахнат от модератор.
99
Този коментар е премахнат от модератор.
Поправка
100 Отговор
Ексхибиционизма не може да е никакво разтройство понеже всички се раждат ексхибиционисти, а на по-късен етап от развитието си, се очаква осъзнаване на срам, който пък обикновенно измества ексхибиционизма. Давам пример веднага. Когато, човек е развити чувство си за справедливост, то несъмнено ще измести чувството му за измамно или лъжливо поведение, а когато не може да бъде изместено, се задълбочава болестта ,,лъжец,, и травмата си остава за цял живот, превръщайки се в рецидив, но по-интересно то е, защо никой не се наема да лекува лъжците !?

Коментиран от #135


Оценка:
-4 +6

101
Този коментар е премахнат от модератор.
102
Този коментар е премахнат от модератор.
103
Този коментар е премахнат от модератор.
104
Този коментар е премахнат от модератор.
105
Този коментар е премахнат от модератор.
106
Този коментар е премахнат от модератор.
107
Този коментар е премахнат от модератор.
108
Този коментар е премахнат от модератор.
109
Този коментар е премахнат от модератор.
лечение
110 Отговор
Садо-мазото вече не се води за откачено, щом не се стига до крайности и физически увреждания. Дъртите по-трудно се възбуждат и някои експериментират.

Оценка:
-4 +0

Всичко изтрито! !!
111 Отговор
Има много хора с психически проблеми! !

Коментиран от #114, #174


Оценка:
-4 +17

112
Този коментар е премахнат от модератор.
113
Този коментар е премахнат от модератор.
114
Този коментар е премахнат от модератор.
Гост7782
115 Отговор

До коментар #6 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":


Стига с този хетеро секс , тука само за това повишат . Не пишат за секс между ,мъж смъж или жена с жена . А твоята романтика , ми става след. Как може да отричаш , всички други пози ,даже и френската любов . На колко си години ,на 10или 80 , че покрай твойте писания , си мисля , че е едно от двете.

Оценка:
-4 +6

монтьора74
116 Отговор
Не,нямам намерение да се развеждам и да деля половината имущество, маникюристката ми е между другото, след работа набързо.Няма хубавицици и мирише даже и да се е изкъпала преди това и повтаря едно и също Ама пък тича всеки път като й свирна. надими е за едно набързо, нищо повече, незнам как не го разбира това.

Оценка:
-0 +6

Хайл
117 Отговор

До коментар #6 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":


За вас нищо не е нормално . Каквото и да пишат на тази тема , не ви харесва . Щом не ви харесва не пиши коментари . Погледни и се огледай и виж в кой век живееш. Много старомодни , виждания имате .Май не сте правили никога секс , камо ли да сте виждал гола жена .

Коментиран от #149


Оценка:
-1 +5

Тъй де
118 Отговор
И тая вечер правихме scat!

Оценка:
-2 +0

119
Този коментар е премахнат от модератор.
Гост
120 Отговор

До коментар #2 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":


А как я караш под душа , с мазилата докато се къпеш.

Оценка:
-2 +5

РАДИО ЕЛТО
121 Отговор
нормалния секс е между мъж и жена

Оценка:
-2 +8

МИЛЕНИУМ
122 Отговор
прекаления светец и БОГУ не е мил

Оценка:
-2 +4

Хеви Метъл
123 Отговор

До коментар #6 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":


То за вас всичко е престъпно .Това не харесвате , тази поза е отврат според , вашите думи . Ми тогава дай да караме без секс . Защото като гледам вие си карате без него , само романтика , платоническа любов . Ненормално болида се прави секс без да са женени. Вие не се чувате ,, какви ги говорите и пишете. Как ще разбереш да ми си пасвала една жена , за цял живот.Май секса за вас е само да се правят деца . И като пишете поне слагайте точки , тирета , запетая . Като почнете и без никакви препинателни знаци .

Коментиран от #131, #175


Оценка:
-2 +6

МаникюраН970051
124 Отговор
Много интересно написано.Снощи се видяхме пак с монтьора с който се срещам, след шест и половина, защото вече се стъмнява малко по-късно, прибрaхмe ce рaнo, към oceм и пoлoвинa. Мoнтьoрa ми изпраща сигнал за срещата и аз отивам,как успява да излъже това неговото пони направо не знам,ама май всички от кенана до ямача знаят а ние се крием като мишки и ни се смеят всички.
Инaчe мoнтьoрa нe ce прeдcтaви ocoбeнo дoбрe, взeмa виaгрa и ce пръcкa cъc cпрeй, ръцeтe му ca кaтo шкуркa. Пocлe мъжът ми мe пoвтoри и бeшe пo-дoбрe.

Коментиран от #127, #128


Оценка:
-4 +2

Анти Чалга
125 Отговор

До коментар #6 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":


Да се смея ли да плача ли . Какви мисли , какъв стил на писане. Как ще е ненормално да правиш секс без да си женен . Нещо май ,живеете в друг век или направо в друго измерение.За вас всичко което описват , в тези статии е пошло , лошо , отвратително. Това може да го каже само мъж не правил никога секс . Или се правите на трол , който пише и дразни хората за да си прави густо.Никаде не видях във вашите писания , нито един препинателен знак . Със здраве и не прекалявай с чалгата .

Коментиран от #126


Оценка:
-2 +7

СКОРПИОН
126 Отговор

До коментар #125 от "Анти Чалга":


дефствен е сигурно или трол дразнител

Оценка:
-2 +6

33433
127 Отговор

До коментар #124 от "МаникюраН970051":


Oбaчe жeнa му e мнoгo пo-умнa oт мaникюриcткaтa и e нaeлa чacтeн дeтeктив кoйтo дa ги хвaнe в крaчкa, тoй e плътнo cлeд мaникюриcткaтa, чe нe e oт умнитe и нeя e мнoгo лecно да я хванеш като отива на срещите с монтьора

Оценка:
-1 +3

ГРАД КОЗЛОДУЙ
128 Отговор

До коментар #124 от "МаникюраН970051":


всичко това е плод на твойте измислици няма монтьор вземи напиши книга успех

Коментиран от #129


Оценка:
-2 +2

само че
129 Отговор

До коментар #128 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":


това е реално и го знаем добре, твоите неадекватни коментари са нереални измислици и всички ти се смеят всеки ден

Коментиран от #130


Оценка:
-3 +3

ГРАД КОЗЛОДУЙ
130 Отговор

До коментар #129 от "само че":


няма маникюристка нито монтьор има го в твоя ум приятни фантазии

Коментиран от #132


Оценка:
-2 +3

ГРАД КОЗЛОДУЙ
131 Отговор

До коментар #123 от "Хеви Метъл":


тоя е по платоничната ЛЮБОВ

Оценка:
-3 +3

не досаждай
132 Отговор

До коментар #130 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":


Има и ни познават добре за разлика от теб, който цял ден пишеш едни и същи неадекватни коментари навсякъде и ти се присмиват всички, дръж се като мъж и не досаждай повече.

Оценка:
-2 +4

Нищо де и да е изтрито
133 Отговор
Те се знаят, кои са ,, газовете,, под юрганите....... мисии, да правиш секс със стари,, таласъми,,..... ако имаш,, гъсмета,, да ги оплодиш, после живота им става още по,, прекрасен,,.....!

Оценка:
-1 +1

група зевзеци
134 Отговор
Отново коментари, написани от 0,30 до към 7 ч., през 2 минути. И всичките изтрити.

Коментиран от #145


Оценка:
-2 +4

Това, което го поправяш
135 Отговор

До коментар #100 от "Поправка":


И го обясняваш доста неясно, явно не знаеш какво значи това, показваш се гол пред някого, а когато се гледаш сам, ти се възхищаваш от своето,, красиво,, тяло и тогава решаваш да го покажеш на мало и голямо, което става наистина тогава,, болестно,, състояние....! (p. S повтарям се, айм сори, не копирам от някого, това е важно, защото виждам, че някой се мъчи като първокласник да изпише - 69/90....!)

Коментиран от #138, #146, #148


Оценка:
-0 +3

ГРАД КОЗЛОДУЙ
136 Отговор

До коментар #59 от "РАДИО ЕЛТО":


ЗДРАВВЕЙ
МИЛЕНКЕ

Оценка:
-3 +2

Милена
137 Отговор
Здрасти. Сато ме трие модератора

Оценка:
-1 +5

По скоро орган любим
138 Отговор

До коментар #135 от "Това, което го поправяш":


Сега, се сетих, че и на мен се случи два или три пъти през живота ми, което е ужасно, поне да гледаш нещо, което си заслужава...!

Оценка:
-1 +1

Алфа Вълкът
139 Отговор
Много си падам по афро-американките и мулатките. Имат хубави големи кръгли дупенца и зърна кат телефонна шайба! И японките ме кефят, ама с големите бомби само! А най-подържаните и красиви жени са италианките.

Коментиран от #140


Оценка:
-4 +6

МАЯ
140 Отговор

До коментар #139 от "Алфа Вълкът":


ти си АЛФА ВЪЛКЪ АЛФА ЧАКАЛ ЕДИН И СЪЩ И ДРУГ НИК ИМАШ бате неци АМА СИ Г,Й

Коментиран от #157


Оценка:
-3 +4

141
Този коментар е премахнат от модератор.
Не бягайте от истината
142 Отговор
Това, е като епилатора, повтаряш, повтаряш и ефект никакъв, само си мислиш., че има, тъй като няма с кво да мислиш...най,, ефектната,, двойка се запазва, тази тенденция, също като ръжда,която разяжда....пфу, по добре ръжда, отколкото,, лила,,....!

Оценка:
-2 +1

hmhmhm
143 Отговор
отде го прИведИ това , бе Вени!?

Оценка:
-1 +1

Факт
144 Отговор
70% от насилниците на деца са садисти не педофили научно доказан факт

Оценка:
-0 +0

ГРАД КАЗАНЛЪК
145 Отговор

До коментар #134 от "група зевзеци":


Еми изтрити са господине защота само ас съм си паднал на главата и съм на необходимото философско сигурно за това стоят само моите коментари въпреки че статията не е за романтиката и още не съм го правил и понеже това работи съм решил да стана автоинструктор нищо че не мога да карам кола

Коментиран от #147, #154


Оценка:
-2 +2

146
Този коментар е премахнат от модератор.
ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ
147 Отговор

До коментар #145 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":


За теб по-приятна работа ще бъде да преподаваш философия в университета, въпреки, че си с килийно образование и пишеш неграмотно.

Коментиран от #150


Оценка:
-0 +6

148
Този коментар е премахнат от модератор.
ГРАД КАЗАНЛЪК
149 Отговор

До коментар #117 от "Хайл":


естествено че не съм правил секс и не съм виждал гола жена господине сто пъти казах че още не съм ЖЕНЕН май не четете коментарите ми ВНИМАТЕЛНО така няма как да ги расберете ПРАВИЛНО

Коментиран от #152


Оценка:
-3 +2

ГРАД КАЗАНЛЪК
150 Отговор

До коментар #147 от "ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ":


напълно сте ПРАВ господине ас много обичам философията и исках да я уча в университета в СОФИЯ но не ме приеха така и не расбрах защо вероятно приемаха само връзкарите

Коментиран от #151, #153, #155, #158


Оценка:
-4 +2

ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ
151 Отговор

До коментар #150 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":


Вие си я знаете, господине! Трябва директно да преподавате.

Оценка:
-1 +5

Хайл
152 Отговор

До коментар #149 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":


Чета много внимателно . И затова ви пиша . Не коментирайте , щом не си правили секс и не си , женен. И отгоре на това не си виждал гола жена . Освен на снимка .

Коментиран от #176


Оценка:
-0 +5

Гост7782
153 Отговор

До коментар #150 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":


С този правопис . Няма как и вашите , така наречени философски мисли. За секса сте само да учите , как да не се прави секс никога . Защото е вреден без да си женен.

Оценка:
-0 +4

Масаон
154 Отговор

До коментар #145 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":


Вие сериозен ли сте . Или се бъзикате с хората. Защото повечето коментари на вашето , изказване са изтрити. Но с това мислене и правопис и за авио инструктор не ставате. Там трябва яко учене , и мисъл .

Коментиран от #156


Оценка:
-0 +3

Анти Чалга
155 Отговор

До коментар #150 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":


По добре коментирай , само поп фолка . Там те бива . По си знаеш кой какво е пял. Знаеш текстове на изуст. На тема секс , сте гола вода . Само ръсите бисери. И то голями , направо сте трепач .Едни такива весели , смешни , не адекватни .

Оценка:
-0 +3

ГРАД КАЗАНЛЪК
156 Отговор

До коментар #154 от "Масаон":


Господине ас всичко си го знам по рождение ас съм уникален случай

Оценка:
-2 +1

Алфа Вълкът
157 Отговор

До коментар #140 от "МАЯ":


Радио Казанлък козлудуйски сега Мая ли се чувстваш? Другите алфи са ми възпроизводни, за тях съм нещо като Бог! Всеки от изброените от теб е различен човек. Сега се замисли колко досаден си за да се заяждат толкова хора с теб!

Коментиран от #163


Оценка:
-2 +4

РАДИО ЕЛТО
158 Отговор

До коментар #150 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":


иска се образование логопетика вие пишете ас та ас а то е аз нарочно май го правиш ГЕНАДИЙ

Коментиран от #160


Оценка:
-1 +3

познавач
159 Отговор
Ненормално е ЛГБТ.

Оценка:
-3 +2

РАДИО АЛТАФ
160 Отговор

До коментар #158 от "РАДИО ЕЛТО":


Кажи къде си я видял думата логопетика.

Коментиран от #165


Оценка:
-2 +4

Добре
161 Отговор

До коментар #146 от "Поправка":


Така, да, бъде, явно си от,, дъртите газове,,.....!

Оценка:
-2 +2

Да,, това, е болест от малки
162 Отговор

До коментар #148 от "Хахахах":


Всеки знае,, че не съм,, побъркан, - а, но няма как на такива като вас да се обяснява с,, добро,, човек се сблъсква през живота с толкова, големи цинизми, искате ли още,, приказки,,.... няма смисъл, вземете отново огледалото и се погледнете, дано се харесате....!

Коментиран от #164


Оценка:
-2 +2

163
Този коментар е премахнат от модератор.
ГРАД КОЗЛОДУЙ
164 Отговор

До коментар #162 от "Да,, това, е болест от малки":


господине не им влизай на троловете психо хейтъри в обяснения подмини ги нека хейтърите се удавят в своята си злоба

Коментиран от #166, #167


Оценка:
-3 +2

АНОНИМЕН търче
165 Отговор

До коментар #160 от "РАДИО АЛТАФ":


хей търче научи думите не се казва ас а аз

Оценка:
-2 +2

166
Този коментар е премахнат от модератор.
Господине
167 Отговор

До коментар #164 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":


Няма, нужда,, да, бъдете толкова, лицемерен отново.....!

Коментиран от #179


Оценка:
-2 +3

Х1111
168 Отговор
Дано жената на монтьора наистина да е наела частен детектив, това е много добро решение, маникюристката лесно може да бъде хваната в крачка, кара само една кола или пък най-много да вземе такси и тръгва от работа или къщи. Вечер гони монтьора след работа.
Много е неприятна тази жена, с отвратителен цвят коса, облича се кичозно правейки се на двайсет годишна.
И едно самочувствие без покритие,нито образование, нито престижна професия,най-обикновена маникюристка.
Това е вярно, че от кенана да ямача всички й се смеят.Монтьора динката се излага с тая ниска топка жена,която се сваля с всеки.

Оценка:
-2 +4

Милена
169 Отговор
Мъжъ на маникюриската не става. Тъй, че аз я подкрепям.

Коментиран от #172


Оценка:
-4 +1

съвсем не
170 Отговор
Ти дори не ги познаваш, не се меси.
Мъжът й е супер пич, в пъти по-добър от монтьора.Интелигентен мъжкар, а монтьорчето е въдух под налягане и в леглото не става въобще,това го знаят всички.
И научи правописа най-после.

Коментиран от #171


Оценка:
-1 +5

РАДИО ЕЛТО
171 Отговор

До коментар #170 от "съвсем не":


накрая мъжъ и ще и тегли шута

Оценка:
-1 +3

СОФИЯ
172 Отговор

До коментар #169 от "Милена":


от ЛОМ ли си от щеш не щеш ли си квартала горе където обръща шестицата автобус

Коментиран от #173


Оценка:
-2 +1

Милена
173 Отговор

До коментар #172 от "СОФИЯ":


Какво значение има. Любопитството е друг признък. Но за твое успокоение, от дълбоката провинция. Гр. Плевен

Коментиран от #177


Оценка:
-2 +1

Ами то други
174 Отговор

До коментар #111 от "Всичко изтрито! !!":


май няма....🤣

Оценка:
-1 +2

175
Този коментар е премахнат от модератор.
176
Този коментар е премахнат от модератор.
СОФИЯ
177 Отговор

До коментар #173 от "Милена":


ПЛЕВЕН не е провинция МИЛЕНА В статия мнения си дала мнение за мутрата тиква БОРИСОВ за бай ганьо погледни пак статията там един гербераст те обиди щото не си УЧИТЕЛКА а а ти си ОНЛАЙН УЧИТЕЛ

Оценка:
-1 +2

СОФИЯ
178 Отговор

До коментар #176 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":


ГЕНЧО виждал си жена на сън а това заВЕСИ са измислици ти нямаш гадзе

Оценка:
-1 +2

СОФИЯ
179 Отговор

До коментар #167 от "Господине":


свестен трол няма

Коментиран от #182


Оценка:
-0 +1

180
Този коментар е премахнат от модератор.
Gen Gurko
181 Отговор
Значи --дерастията е норма, а другото е извратеност. Прекрасно.

Оценка:
-0 +1

Какво е трол...?!
182 Отговор

До коментар #179 от "СОФИЯ":


Това ли те интересува, влизайки по сайтове и другаде...!?

Оценка:
-2 +1

ГРАД КАЗАНЛЪК
183 Отговор

До коментар #175 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":


това не е мой коментар госпожо МАРИНОВА този невъзпитан господин ми КРАДЕ името ас завърших гимназията в град КАЗАНЛЪК с отличие

Оценка:
-5 +1

184
Този коментар е премахнат от модератор.
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Радослав Петров – Радо Шишарката
Радо Шишарката пред Нова тв по повод миналогодишната му кандидатура за вицепрезидент
Защо пък да не стана президент? Въобще не е трудно. По-трудно е да си министър-председател."

Още бисери
ТОП 5