5 Март, 2021 16:05 3 048 3

Рецепта за вечеря: Рулца от тиквички с козе сирене

  • тиквички-
  • козе сирене-
  • спанак-
  • какво да сготвя

Интересна идея за перфектна вечеря

Рецепта за вечеря: Рулца от тиквички с козе сирене - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти (за 2 ролца):

1 голяма тиквичка
50 гр саламурено козе сирене
20 гр крема сирене
15 мл лимонов сок
Сол
Смлян черен пипер
Сушена мащерка
8-10 листа от бейби спанак
Зехтин екстра върджин

Начин на приготвяне:

Измийте тиквичката и я нарежете на 10 тънки резена. Можем да използваме добре наострен нож или още по-добре – ренде тип мандолина, така че всички резени да са еднакви. Поръсете всички резени със зехтин екстра върджин само от едната страна. Нагрейте грил тиган и поставете в него тиквичките с намазаната страна надолу. Настройте зоната за готвене на висока степен за 1-2 минути или докато не се появи символът за грил.

Отместете тигана от плота и го оставете настрани. Пригответе пълнежа, като направите смес от двете сирена и я подправите със сол, пипер и сушена мащерка на вкус. Добавете лимоновия сок и разбъркайте докато сместа не стане хомогенна. Разстелете домакинско прозрачно фолио върху работния ви плот и подредете отгоре му пет резена тиквички, като се уверите, че се припокриват един друг по дължина.

Отделете половина от пълнежа и го разстелете в единия край на редицата от резени. След това поръсете отгоре му бейби спанак. Навийте на руло с помощта на фолиото, така че да не се разпадне на отделни резени. Направете същото с останалите парчета и пълнежа.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Речник

    0 1 Отговор
    рУлца
  • 2 Лора

    1 1 Отговор
    Чудесна рецепта, браво....!
  • 3 Социалист

    0 1 Отговор
    За сиренето са издоили Нинова.