27 Декември, 2012 18:53 1 088 0

Нова година със стил и малък бюджет

  • нова година-
  • лондон-
  • барселона-
  • париж

Ако вече разполагате със самолетни билети за Лондон, Барселона, Париж с дата преди 31 декемви, или пък сте решили да се сдобиете с такива в последния момент, едно е сигурно – ще прекарате незабравимо посрещане на Новата година. Хубавото е, че то може да се окаже и не толкова скъпо. За целта онлайн агенция eSKY.bg предлага полезни съвети за вълнуващи, достъпни и понякога... съвсем безплатни изживявания.

Лондон
В последно време Лондон се превърна в един от най-популярните градове в света. Към столицата на Обединеното кралство хиляди туристи се обръщат и като към една отлична възможност за посрещане на Нова година на фона на среднощните фойерверки пред емблематичния комплекс London Eye. Наслаждението на удивителната гледка е напълно безплатно и достъпно за всеки.

Ежегодната заря, чиито традиции Лондон поддържа неотменно, е замислена така, че да се вижда от целия град, но все пак не разчитайте лесно да си намерите хубаво място за гледане. В случай че не сте поканени на парти с подходяща тераса за наблюдение, има достатъчно голям избор от хотели с отлични барове на последните етажи на сградите, от които ще можете да се насладите на добра и запомняща се гледка.

Барселона
Вярно е, че дори и извън празниците в края на годината каталунската столица се пръска по шевовете от партита и празничен дух. И все пак, именно по време на новогодишната нощ местните жители напълно се отдават на празнуване с традицията "ядене на грозде“.

Когато часовниковите стрелки ударят полунощ, всички започват да ядат по едно зърно грозде на удар, което символизира по един месец, изпълнен с късмет. Ритуалът си струва да бъде видян и преживян. Потърсете полети до Барселона, за да похапнете грозде, вместо тлъста баница за късмет на Нова година.

Париж
Нова година в Париж невинаги означава огромни разходи. Традиционният начин, по който жителите на френската столица се забавляват в навечерието на празника, е свързан с посещение на ресторант. Настина доста от ресторантите се изхвърлят в цените, предлагайки шест-, дори седемстепенни менюта, но има и места, където за 20 евро можете да получите добра вечеря и да прекарате чудесна Нова година в близост до Айфеловата кула.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА