28 Март, 2021 22:01 6 266 6

Кои са плодовете и зеленчуците без никаква захар

  • плодове-
  • зеленчуци

Аспержите са зеленчуци без захар

Кои са плодовете и зеленчуците без никаква захар - 1
Снимка: Shutterstock

Плодовете и зеленчуците играят жизненоважна роля в поддържането на добро здраве. Много хора вярват, че плодовете имат високо съдържание на захар и затова ги избягват. Съществуват и някои зеленчуци, които пък съдържат високи нива на нишесте и са вредни, например, за диабетиците. Ето списък от foodpanda на някои плодове и зеленчуци, които почти не съдържат захар и са полезни за поддържане на нивата на кръвна захар в организма.

Папая

Папаята съдържа важно хранително вещество, наречено папаин, което стимулира храносмилателните процеси. Тя има ниско съдържание на натрий, което помага за регулирането на нивата на холестерол и кръвната захар.

Маруля

Марулята съдържа немалко количество фолиева киселина, манган, желязо и витамин В, както и други витамини като A, C, D, E и K. Съдържа 0.8гр. захар на 100гр. и е идеалната съставка за салата.

Аспержи

Аспержите са зеленчуци без захар, които намират приложение при редица здравословни проблеми. Те съдържат 0% мазнини и няма никаква захар. Помагат за поддържането на здрав метаболизъм, тъй като съдържа и витамини А, C и K.

Грейпфрут

Грейпфрутът е богат на витамин C, което го прави ефективно лекарство срещу настинка и кашлица. Той не съдържа никакви мазнини, както и захар, така че можете да го хапвате без да се притеснявате, че ще качите някой и друг килограм.

Броколи

Този тъмнозелен зеленчук не съдържа мазнини, съдържа много малко количество захар и е обогатен с хранителни вещества като фибри, калций, цинк, желязо и фосфор. Зареден е и с антиоксиданти, които направо съживяват клетките в тялото.

Червено цвекло

Цвеклото е богато на минерали като калий, желязо и диетични фибри. То получава богатия си цвят от мощен антиоксидант, наречен бетанин. Също така, нулево количество захар, което го прави перфектно за диабетици.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хермесът

    2 1 Отговор
    Това, е кооп колата.... тоз път познах...!
  • 2 Чук и Гек

    9 0 Отговор
    Краставицата!
  • 3 Брендица

    3 3 Отговор
    чИнгилизова хич не ме вълнува има/няма захар! Плодчето банан ми е най-вкусно. От прекалена консумация, понякога, заприличах на 🙉😂
  • 4 1234

    2 0 Отговор
    Зелето колко захар съдържа?

    Коментиран от #5

  • 5 шоколатие

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "1234":

    Колкото му сложиш.

    Коментиран от #6

  • 6 Брендица

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "шоколатие":

    Зеле и захар?! Нещо като пица с боза?! Иначе си е полезно и вкусно