Last news in Fakti

15 Януари, 2013 13:44 2 627 0

Верка Сердючка брои 90 000 евро за Rolls-Royce-а на Фреди Меркюри

  • андрей данилко-
  • верка сердючка-
  • rolls-royce-
  • фреди меркюри

Популярният в постсъвестското пространство артист Андрей Данилко, известен с псевдонима си Верка Сердючка, е купил Rolls Royce Silver Shadow, на който се е возил известният фронтмен и солист на легендарната група „Куин“ - Фреди Меркюри, съобщават украинските медии.

Колата е била купена на проведения в понеделник търг в Бирнингам за 89 700 евро. Първоначалната цена на Rolls Royce Silver Shadow беше около 13 000 евро. Организаторите на търга отбелязват, че километражът е показвал 100 000 км.

Украинските медии припомнят, че Андрей Данилко е известен колекционер на предмети, свързани с творчеството на легендарната група „Куин“ и не за първи път участва в търгове.

Верка Сердючка вече обяви, че ще държи в специален гараж новата си придобивка. Украински медии припомнят, че Сердючка обича да пътува със своя Lexus LS 600.

 

Rolls-Royce Silver Shadow е произведен през 1974 г.

През 1979 г. е купен от компанията Goose Productions, собственост на Фреди Меркюри. Фронментът на „Куин“ никога не го е управлявал лично, защото е нямал шофьорска книжка. Фреди Меркюри е използвал Rolls-Royce Silver Shadow до 1991 г. След това е паркиран в гараж. За последно колата се е появявала на публично място през 2002 г. за премиерата на мюзикъла We will Rock you. Интересен факт е, че Меркюри е возил на Rolls-Royce Silver Shadow Монтсерат Кабалие, а в бара все още се съхранява неговия парфюм. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА