Last news in Fakti

13 Април, 2021 12:29 3 699 13

Силвия Кацарова свали 10 кила с кълнове

  • силвия кацарова-
  • кълнове-
  • сваляне на килограми-
  • диета-
  • певица-
  • отслабване

Според диетолозите кълновете са нискокалорична храна, която същевременно e източник на много енергия

В края на април естрадната звезда Силвия Кацарова ще навърши 67 години, но все още изглежда безупречно. Гласовитата певица поддържа съвършени килограми за своя джобен ръст и продължава да си позволява смели сценични визии, защото се гордее с фигурата си.

Диетата, на която в последната година елзетката разчита, за да не наддава нито грам и да държи тегло на гимназистка, е изключително популярна сред холивудските знаменитости и разковничето за грандиозните успехи в спазването ѝ всъщност са кълновете. Кацарова научила за режима, след като се поинтересувала задълбочено, тъй като имала здравословни проблеми, които налагали да пази диета. Звездата страдала от стомашни неразположения и лекари я посъветвали да премине на очистителен режим с кълнове. Изпълнителката на „Топъл дъжд“ се вслушала в съветите на докторите и стриктно следвала хранителната схема. Неусетно се оказало, че само в рамките на 3 месеца е успяла да свали цели 10 килограма от теглото си.

Според диетолозите кълновете са нискокалорична храна, която се смила лесно от стомаха и e източник на огромно количество енергия. Кълновете ускоряват обмяната на веществата и спомагат за изхвърляне на токсините от тялото, които са натрупани с времето. Богати са на мазнини, протеини, минерали (предимно калций и желязо) и витамини (А, С, В1 и В2). Диетата с кълнове се отразява благоприятно на кожата и косата, а при продължителна употреба настъпва цялостно прочистване на организма.

Има различни видове кълнове. Житните са богати на витамини от групата В, С и особено на витамин Е, на лесноусвоими калций, фосфор и магнезий. Характерно за тях е, че проявяват полезните си хранителни качества при редовна консумация. Соевите кълнове отдавна са оценени от източните култури. Те са много нискокалорични, подсилват имунната система и се борят срещу стреса. Богати са на мазнини, протеини, минерали (предимно калций и желязо) и витамини (А, С, В1 и В2). Ленените кълнове са с огромно съдържание на калций, ускоряват храносмилането и регулират дейността на стомашно-чревния тракт. Кълновете от леща стимулират образуването на женски хормони. Протеините и желязото, които съдържат, помагат при лесна уморяемост и при анемия. Бобовите кълнове също са имуностимулант, понижават нивото на кръвната захар, имат диуретично и антимикробно действие, а граховите свалят холестерола, предпазват от сърдечносъдови заболявания, повишават тонуса и зареждат организма с енергия.

Въпреки че в повечето супермаркети се продават „готови” кълнове, може да си купите семена и да ги отгледате вкъщи. За целта измийте внимателно 100-200 г зърна по избор и ги поставете в широк емайлиран съд. Залейте ги с хладка вода, така че да остане на нивото на горния слой зърна, без да ги покрива напълно. Покрийте семената с влажна марля и ги оставете за половин денонощие. След това отново измийте зърната и ги залейте с вода за още 12 часа. Вече са готови за консумация, но ако не изядете цялото количество може да ги съхраните в хладилник. Там могат да оцелеят до 3 дни, после качествата им се губят. По същата причина не ги подлагайте на топлинна обработка, а ги яжте пресни.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голяма

    8 1 Отговор
    работа свършила , няма що !
  • 2 Ферхундето

    8 0 Отговор
    От нашите е

    Коментиран от #8

  • 3 Гост

    1 1 Отговор
    Естрада на френски значи сцена . По добре поп - рок певица по скоро поп . По добре описва този стил на пеене.
  • 4 Ехо

    6 0 Отговор
    Е и,нас какво ни итересува,кой колко е отслабнал или на едрял,а може би няма на кого да се похвалят?
  • 5 Още по млад

    3 0 Отговор
    Е намерила сигурно...!
  • 6 сила

    4 1 Отговор
    много я кълнат сигурно....щом слабее не е на добро
  • 7 Георги v.

    3 2 Отговор
    Няма такова понятие естрадна музика и т. н. Това е съветската концепция за популярна музика от 50-те години. По понятни причини тази концепция(абсолютно сбъркана) е наложена силово в България. Трябва ли на всички родени преди 1989г. да казваме-другарю, милиционери....... Силвия е поп-рок изпълнител.
  • 8 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ферхундето":

    Знаем , че се казва Силвер Унур . Ако не се лъжа .
  • 9 Роза

    2 1 Отговор
    Браво!Умна жена!Явно,че има и воля,и постоянство,и младежки дух!Вместо да и завиждате,вземете пример от нея!
  • 10 Макиавели

    0 2 Отговор
    Ще вземем пример от тебе....!
  • 11 един от многото

    2 3 Отговор
    Сега да мине само на семе от кожени краставици!
  • 12 Ддд

    1 0 Отговор
    Единствената наша певица с толкова хитове, колкото са й песните!!!

    Коментиран от #13

  • 13 КАСАПИНА

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ддд":

    Ломската циганка си търси подобно на софка крехко агнешко