Last news in Fakti

13 Април, 2021 16:57 2 749 6

Наско от Б.Т.Р. работил за по 5 лв. на месец

  • наско-
  • бтр-
  • работа-
  • заплата

Вокалистът на рок групата разказва за първата си работа като бригадир

Скоро Наско отбеляза своята 50-та годишнина, но той е просто доказателство, че с възрастта човек може да става все по-добър, както виното и музиката. Вокалът на Б.Т.Р. пази живи спомените за първите пъти в живота си и нищо не се е изтрило от паметта му... освен текстът на някоя песен, когато е на сцената понякога, предава life.dir.bg.

"За един певец и актьор бялото петно е като чума.", категоричен е Наско. Той успява да излезе от ситуацията, след като видял и дочул какво пее публиката пред него, когато това му се случило за първи път.

Качва се на сцената още в яслата. И още тогава си дава сметка, че е това е доста сложна работа, но в никакъв случай не го кара да се откаже. Музиката съпътства Наско от най-ранните години на живота му, но първият албум, който той си купува сам е двоен албум на Queen на плоча, разбира се, с парите от сурвакане на Нова Година.

Първото нещо, за което е лъгал родителите си, е, че ходи на английски, докато всъщност бил зает с много по-важни занимания, като да се мотае със съучениците си в парка.

Първата му работа е била като бригадир и за нея е взел крупната сума от около 5 лв. за един месец. A първата си "сериозна" заплата получава през 1991 г., когато започва работа в ХМС. С нея си купува нов кабел за микрофона.

Наско отива за първи път в Сърбия преди няколко години, за да се запознае с родителите на съпругата си. И макар че тогава не е на 18, страшно се притеснява как ще го приемат те. За щастие семейството на Ивана го посреща много добре и Сърбия се оказва една от любимите му дестинации и до днес.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 744784499

    6 3 Отговор
    Такива съм ги чувал,колко много хора са ми разправяли как са станали нещо си, все ей такива като тоя дето ги приказва едно към едно, но премълчават много как, кой, колко, а и чичо ми директор цял живот ми каза като го питах от къде е почнал и той ми отговори, че с "египетски труд" никой не е забогатял. Всичко е до хора и как ше ги врътнеш да спечелиш ти. С много труд и приказки за него - добавя той - е за овцете, така че опичай си акъла.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 324

    8 2 Отговор
    Защо изтрих те коментара, защото нарекох големият музикант лъжец? Ами разкарайте тази лъжлива статия и няма да се коментира. Защо не го питахте колко време е работил за тези 5 лв? Защото нямаше изобщо такава заплата, а и междудругото какъв бригадир е бил.? Музикант ееее, все още има живи свидетели на онова време и препоръчвам на всички облагодетелствания от онова време певци да престанат с измислици те си. Още има живи свидетели!!!
  • 4 Ами така е Наско,

    2 1 Отговор
    Келнер да беше станал, ама си културен.....до 2008 съм работила и аз за 5 лева, онез които ми даваха, мислиш, че са живи и вечни, така малтретираха работниците си...?
  • 5 РЪМПЕЗИ

    3 4 Отговор
    НАЙ ГОЛЕМИЯТ РОК ВОКАЛИСТ В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ...ВЕЛИК...
  • 6 Дон Франко Де Ла Бранко Барезе

    2 0 Отговор
    Пропуснали са да споменат годините.Имаше период 5 лв бяха много.Това че е работил за толкова пари ,е вследствие на тогавашния стандарт .Моля уточнявайте се господа и дами журналисти .Едно е тогава с 5 лв,друго е сега да работи за тях.