Необходими продукти:
1 кг свинско месо
Сол и черен пипер
1 супена лъжица зехтин
2 супени лъжици мед
Целина
1 глава лук
3 скилидки чесън
2 моркова
1-2 чушки
1 чаена лъжичка мащерка
200 мл пилешки бистър бульон или вода
100 мл неутрална заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Измийте месото и го покрийте с мед и олио, след което го посолете.
Накълцайте моркови, целина, лук и черен пипер. Поставете месото върху зеленчуците и добавете мащерка, чесън, пилешки бульон или вода.
Покрийте тавата с фолио и печете на 180 градуса за около 80 минути.
Отстранете фолиото и печете още 15 минути. Прехвърлете печеното месо в чиния и покрийте с фолио.
Прехвърлете зеленчуковия сок и зеленчуците в купа и направете каша с помощта на ръчен пасатор. Оставете соса да заври при умерена температура, добавете заквасена сметана и гответе още няколко минути.
Нарежете месото и сервирайте с картофено пюре и салата по ваш избор, пише trafficnews.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Гастро
Коментиран от #4
16:07 18.04.2021
2 има такъв вирус
16:10 18.04.2021
3 има такъв вирус
Коментиран от #5
16:11 18.04.2021
4 антрашпиц
До коментар #1 от "Гастро":
Не мисля,че медът е от съществено значение.Но че ще върви с ракия или вино, си е повече от сигурно...16:12 18.04.2021
5 антрашпиц
До коментар #3 от "има такъв вирус":
А ве ти наред ли си изобщо...Коментиран от #6
16:13 18.04.2021
6 има такъв вирус
До коментар #5 от "антрашпиц":
отиди и провери16:14 18.04.2021
7 МАЛКА пенсИЯ
16:56 18.04.2021
8 Ела еж мойто момче,
17:00 18.04.2021
9 И туй
16:51 01.05.2021