20 Април, 2021 16:08 4 918 8

Рецепта за вечеря: Лесна манджичка с наденица

  • манджичка-
  • наденица-
  • яйца-
  • какво да сготвя

Рецепта, подходяща и за начинаещи в кухнята

Рецепта за вечеря: Лесна манджичка с наденица - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

2 парчета наденица

1 глава кромид лук

1 скилидка чесън

1 моркови

2 с.л. смлени домати

2 яйца

6 - 7 с.л. брашно

5 с.л. олио или зехтин

800 мл вода

1 с.л. сух зеленчуков микс

1 с.л. червен пипер

черен пипер сол - на вкус

бучка краве масло

магданоз - за поръсване

Начин на приготвяне:

Нарежете наденицата на колелца, лука и моркова на ситно. В тиган сложете 4 с.л. мазнина, загрейте мазнината, сложете наденицата и я запържете за кратко, за около 1 мин. от всяка страна, след което я извадете в чиния с решетъчна лъжица. Към същата мазнина добавете лука и моркова, чесъна, щипка сол и запържете до омекване.

На слаб огън в дълбока тенджера загрейте 1 с.л. мазнина, добавете брашното и с непрекъснато разбъркване го препечете. Брашното трябва да промени цвета си до много лек загар, внимавайте да не стане кафяво и да горчи, затова огънят трябва да е много слаб. Препеченото брашно придава на ястието невероятен вкус, пише Actualno.com. След като брашното се препече, го разбъркайте с малко студена вода да стане на рядка каша.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Млада, изсипана кокошка

    4 3 Отговор
    Не мерси, ще пропусна...!
  • 4 Анализатор

    4 2 Отговор
    Първо– сега са пости. Второ– едва дали ще намерите качествена наденица, освен ако сте от щастливците, сами си направили такава. Трето– колкото и да е качествена наденицата, пак ще пусне мазнина.Четвърто– препеченото по този начин брашно(т. нар запръжка, задължително ще ви удари в стомаха, червата и черния дроб). След което Венче е пропуснала да обясни технологичния процес докрай, но не се брои, защото явно не е кулинар. Я си изджуркайте една коприва, или си направете комбус от зелении. Добър апетит и наздраве!

    Коментиран от #5

  • 5 Говедото

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Анализатор":

    Мерси..ще пропусна тези зеленяши. Ще си ''извъртя'' една гаридомакаронада... имам едни хубави, пресни кралски скариди....с една хубава чаша изстудено бяло вино. Пък който иска - да пости. Негова си работа.

    Коментиран от #6

  • 6 Анализатор

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Говедото":

    Само да ти обадя, че морските дарове , рибата, както и виното са разрешени в някои дни от постите, пък и на незнаещите, децата, бременните и болните, Бог прощава. Най–важното е да се смирим и постим със сърцето и душата. А по–горе публикуваната рецепта хич не ме кефи, дори и да не е пост.
  • 7 цербер

    0 0 Отговор
    1 моркови
  • 8 ПиПи

    1 0 Отговор
    С Лесна манджичка-лесно се дебелееееееее!