Необходими продукти:
2 парчета наденица
1 глава кромид лук
1 скилидка чесън
1 моркови
2 с.л. смлени домати
2 яйца
6 - 7 с.л. брашно
5 с.л. олио или зехтин
800 мл вода
1 с.л. сух зеленчуков микс
1 с.л. червен пипер
черен пипер сол - на вкус
бучка краве масло
магданоз - за поръсване
Начин на приготвяне:
Нарежете наденицата на колелца, лука и моркова на ситно. В тиган сложете 4 с.л. мазнина, загрейте мазнината, сложете наденицата и я запържете за кратко, за около 1 мин. от всяка страна, след което я извадете в чиния с решетъчна лъжица. Към същата мазнина добавете лука и моркова, чесъна, щипка сол и запържете до омекване.
На слаб огън в дълбока тенджера загрейте 1 с.л. мазнина, добавете брашното и с непрекъснато разбъркване го препечете. Брашното трябва да промени цвета си до много лек загар, внимавайте да не стане кафяво и да горчи, затова огънят трябва да е много слаб. Препеченото брашно придава на ястието невероятен вкус, пише Actualno.com. След като брашното се препече, го разбъркайте с малко студена вода да стане на рядка каша.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Млада, изсипана кокошка
16:21 20.04.2021
4 Анализатор
Коментиран от #5
17:55 20.04.2021
5 Говедото
До коментар #4 от "Анализатор":
Мерси..ще пропусна тези зеленяши. Ще си ''извъртя'' една гаридомакаронада... имам едни хубави, пресни кралски скариди....с една хубава чаша изстудено бяло вино. Пък който иска - да пости. Негова си работа.Коментиран от #6
18:17 20.04.2021
6 Анализатор
До коментар #5 от "Говедото":
Само да ти обадя, че морските дарове , рибата, както и виното са разрешени в някои дни от постите, пък и на незнаещите, децата, бременните и болните, Бог прощава. Най–важното е да се смирим и постим със сърцето и душата. А по–горе публикуваната рецепта хич не ме кефи, дори и да не е пост.18:37 20.04.2021
7 цербер
09:39 21.04.2021
8 ПиПи
09:40 21.04.2021