Необходими продукти:
500 гр. гъби печурки
1 глава кромид лук, нарязан
2 стръка целина, нарязани на кубчета
3 скилидки чесън
3 стръка прясна мащерка
2 с.л. олио
750 мл пилешки или зеленчуков бульон
200 мл. сметана за готвене
1 ч.л сол
1/2 ч.л. черен пипер
Гарниране:
Зехтин за поръсване
1 с.л. нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете гъбите от стеблата. Нарежете ги.
Нарежете лука, целината и чесъна. Отстранете листата мащерка от стеблата.
Загрейте 2 супени лъжици слънчогледово олио в голяма тенджера на средна температура, добавете лука, целината, чесъна, мащерката и гъбите. Поставете капака и гответе докато гъбите омекнат за около 5 минути. Когато водата се изпари, извадете 4 супени лъжици от гъбите и запазете за по-късно.
Изсипете бульона в тенджерата, и когато заври, намалете силата на котлона и оставете да къкри 15 минути.
Добавете солта и черния пипер и пасирайте с пасатор. Изсипете сметаната, сложете тенджерата на котлона докато кипне и след това изключете котлона.
Сервирайте като разпределите супата в купи. Украсете с нарязания магданоз и запазените гъби, пише lunchbox.eu.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 антрашпиц
16:39 22.04.2021
2 Беднотия.....!
19:21 22.04.2021
3 И това го кльопам
17:17 23.04.2021