30 Април, 2021 10:05 10 162 5

Рецепта на деня: Домашен крем ванилия

  • домашен-
  • крем-
  • ванилия-
  • торти-
  • еклери-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Кремът е универсален и може да се използва и за торти или пълнеж на еклери

Рецепта на деня: Домашен крем ванилия - 1

Необходими продукти:

1 л. прясно мляко

1 ч.ч. захар

3 яйца

1 пакечте ванилова захар

7 с.л. брашно

125 гр. масло

Начин на приготвяне:

Прясното мляко (1 л.) се сварява с ваниловата захар. Отделят се жълтъците от белтъците на яйцата.

Към 100 мл вода се прибавят 7 с.л. брашно и се разбиват добре, за да няма бучки. Прибавят се разбитите жълтъци. Така приготвената смес се налива на тънка струйка към горещото мляко, което продължава да се вари при непрекъснато бъркане до сгъстяване. Прибавя се маслото.

Разбитите на пяна белтъци с 1 ч.ч. захар се прибавят на тънка струйка при непрекъснато бъркане към вече охладения крем, който се налива в купички.

Кремът е универсален и може да се използва и за торти или пълнеж на еклери.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 3 Отговор
    Не че нещо ама днес е разпети петък, можеше нещо постно да е днешната рецепта.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Туй не го

    0 1 Отговор
    Ям.Мармалад от пъпеш яли ли сте,прави се без захар
  • 4 324

    7 2 Отговор
    Егати крема, много неподходящ! При сурови белтъци сложени към охладената течност опасността от салмонелоза при внос на европолски яйца е много голяма.
  • 5 въпросче

    0 1 Отговор
    Ами като си го правите вкъщи,какъв искате да е кремът? Ресторантски ли?