Last news in Fakti

4 Май, 2021 17:30 2 317 5

Бебе се роди на борда на самолет

  • бебе-
  • раждане-
  • самолт

Около средата на полета съобщили, че има извънредна ситуация

Бебе се роди на борда на самолет - 1
Снимка: shutterstock

Лекар и екип медицински сестри, специализирани в неонатология, се оказаха на точното място в точното време, за да помогнат на американка от щата Юта да роди на борда на самолет, съобщи АП.

Лавиния Маунга пътувала от Солт Лейк Сити до Хавай на 28 април за семейна ваканция, но започнала да ражда в 29-та гестационна седмица на борда на самолета.

Д-р Дейл Глен, личен лекар и медицинските сестри Лани Бамфийлд, Аманда Бийдинг и Мими Хо от неонатологично интензивно отделение на болницата в Норт Канзас Сити, Мисури, пътували със същия полет.

"Около средата на полета съобщиха, че има извънредна ситуация, случвало ми се е и преди екипажът да попита дали има лекар на борда, но случаят този път беше наистина спешен", каза д-р Глен. Докторът и медицинските сестри веднага се отзовали. Поради липса на инструменти и техника, те развихрили въображението си - използвали връзки за обувки, за да прекъснат пъпната връв, а сърдечният ритъм на бебето бил измерван с помощта на смарт часовник.

"Всички ние се опитахме да работим в много ограничено, тясно място на борда на самолета, което също беше предизвикателство, но се справихме чудесно като екип", каза д-р Глен.

Раждането на момченцето, което е кръстено Реймънд, се превърна в хит в ТикТок. Видеото, публикувано от една от пътничките, бе събрало повече от 11 милиона гледания до неделя вечерта.

Медицински екипи посрещнали самолета на летището в Хонолулу и откарали майката и новороденото в местна болница. Трите медицински сестри успели да ги посетят там. Майката скоро била изписана, а бебето остава в неонатологичното интензивно отделение засега.

"Имах такъв късмет трите медицински сестри и лекарят да бъдат на борда и да ми помогнат, да стабилизират бебето и да се грижат за него до края на полета", каза щастливата майка.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лейка

    12 2 Отговор
    Живо и здраво да бъде и то и семейството му. Това му пожелавам от сърце.

    Коментиран от #4

  • 2 Маг Илиян

    8 1 Отговор
    Защо сте сложили снимка на беличко бебе? Майката се казва Lavina Mounga и е с по-тъмен цвят на кожата, както и детето. Вижте снимки в Интернет.

    Коментиран от #3

  • 3 Тиква

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Маг Илиян":

    Това ли ти е проблема на теб?
  • 4 L44

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лейка":

    Какво семейство? Майката дори не е знаела, че е бременна, най-вероятно дори не знае кой е бащата.
  • 5 Смях в залата

    2 0 Отговор
    Ако си беше останала в пещерата или евентуално на палмата, нямаше да има никакви грижи. Ама не - на желязната птица, та на желязната птица... И ей ти ся - Хонолулу, инста, фейса, мъни от интервюта, книга, филм, сериал... Луда работа...